Articsókás-olívás vega paella – húsevőknek menő köret, vegáknak klassz vacsora

Ha te sem vagy a legnagyobb húsfogyasztó, ezzel a fogással adj egy kis különlegességet a hétköznapokhoz!

Savanykás marinált articsókával, egy kevés édes, aszalt paradicsommal és jó sok fűszerrel lesz tökéletes ez a fogás, amit akár erdei gombákkal és olívabogyókkal is feldobhatsz.

Minden kedvenced mehet bele.
Minden kedvenced mehet bele.margouillatphotos

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre zöldségalaplé
  • ízlés szerint kurkuma, sáfrány, só, bors, oregánó
  • 1 üveg marinált aritcsóka összevágva (legalább 20 deka)
  • 1 kisebb csésze zöld olíva
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 1 darab grillezett kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 2 darab olívaolaj
  • 0.5 deci édes desszertbor
  • 5 darab aszalt paradicsom felaprítva
  • 1 fej sütőben sült fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon a fűszerekkel, majd öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, akkor alaplében főzd puhára. Ha ezzel megvagy, más dolgod nincs, csak összeforgatni a zöldségekkel és hagyni, hogy együtt langyosra hűljenek. Zöldborsóval, csicseriborsóval, friss mentával és feketebabbal teheted még izgalmasabbá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek