Articsókás-olívás vega paella – húsevőknek menő köret, vegáknak klassz vacsora

Ha te sem vagy a legnagyobb húsfogyasztó, ezzel a fogással adj egy kis különlegességet a hétköznapokhoz!

Savanykás marinált articsókával, egy kevés édes, aszalt paradicsommal és jó sok fűszerrel lesz tökéletes ez a fogás, amit akár erdei gombákkal és olívabogyókkal is feldobhatsz.

Minden kedvenced mehet bele.
Minden kedvenced mehet bele.margouillatphotos

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre zöldségalaplé
  • ízlés szerint kurkuma, sáfrány, só, bors, oregánó
  • 1 üveg marinált aritcsóka összevágva (legalább 20 deka)
  • 1 kisebb csésze zöld olíva
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 1 darab grillezett kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 2 darab olívaolaj
  • 0.5 deci édes desszertbor
  • 5 darab aszalt paradicsom felaprítva
  • 1 fej sütőben sült fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon a fűszerekkel, majd öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, akkor alaplében főzd puhára. Ha ezzel megvagy, más dolgod nincs, csak összeforgatni a zöldségekkel és hagyni, hogy együtt langyosra hűljenek. Zöldborsóval, csicseriborsóval, friss mentával és feketebabbal teheted még izgalmasabbá. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme? Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Sültkarfiol-saláta szerecsendióval és bulgurral – főételnek és köretként is tökéletes

Ha salátaként ennéd, adj hozzá friss petrezselymet, kanalazz rá joghurtot, ha vega főételt készítenél, padlizsánhajóba töltsd, köretként pedig bármilyen húsféle mellett tökéletes.

2020. január16., 12:00

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

2020. augusztus29., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek