Articsókás-olívás vega paella – húsevőknek menő köret, vegáknak klassz vacsora

Ha te sem vagy a legnagyobb húsfogyasztó, ezzel a fogással adj egy kis különlegességet a hétköznapokhoz!

Savanykás marinált articsókával, egy kevés édes, aszalt paradicsommal és jó sok fűszerrel lesz tökéletes ez a fogás, amit akár erdei gombákkal és olívabogyókkal is feldobhatsz.

Minden kedvenced mehet bele.
Minden kedvenced mehet bele.Fotó: margouillatphotos

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre zöldségalaplé
  • ízlés szerint kurkuma, sáfrány, só, bors, oregánó
  • 1 üveg marinált aritcsóka összevágva (legalább 20 deka)
  • 1 kisebb csésze zöld olíva
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 1 darab grillezett kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 2 darab olívaolaj
  • 0.5 deci édes desszertbor
  • 5 darab aszalt paradicsom felaprítva
  • 1 fej sütőben sült fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon a fűszerekkel, majd öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, akkor alaplében főzd puhára. Ha ezzel megvagy, más dolgod nincs, csak összeforgatni a zöldségekkel és hagyni, hogy együtt langyosra hűljenek. Zöldborsóval, csicseriborsóval, friss mentával és feketebabbal teheted még izgalmasabbá. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

Darált hússal és káposztával töltött vega palacsinta rántva – céklás-majonézes mártással a legfinomabb

Ha kirántod, nem is kell más mellé, csak egy kis tartár- vagy csíki mártás.

2020. január3., 12:00

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Ezzel a kagylós-citromos paellával a tengerparton érezthetitek magatokat

Ha az alapanyagokat sikerült beszerezned, a nehezén már túl is vagy.

2020. augusztus21., 06:04

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Banános-zabos palacsintákkal jól indul a nap

Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.

január20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.