Ez a gyors paella tengeri herkentyűkkel és friss citromfűvel készült

A citromos aromák jól illenek a tenger gyümölcseihez, ahogy egy kevés pikáns kapribogyó sem árt a harmóniának.

Mehet bele mindenféle tengeri hal vagy garnéla, polip, és nagyjából bármi, amihez hozzájutsz. Annyit fontos tudnod, hogy ezeknek általában nagyon kevés sütési-főzési idő kell, és kemények, rágósak lesznek, ha épp túlsülnek, így érdemes nagyon figyelned arra, hogy amint elkészültek, már ne főzd őket tovább.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 kisebb csésze olívabogyó
  • 2 bögre tenger gyümölcsei vegyesen
  • olívaolaj, só, bors
  • 1 kis csokor friss citromfű felaprítva
  • 1.5 deci alaplé
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 bögre rizs
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál csiliszósz
  • 4 evőkanál fokhagymás olaj
  • (elhagyható) egy kevés sáfrány a rizs ízesítésére
Recept idők

Elkészítés:

A forró, fokhagymás olajban néhány perc alatt süsd puhára a szobahőmérsékletű tengeri herkentyűket, majd kanalazd át egy tálba, amiben a mézzel, sóval és borssal elkevert csípős szósz van, és forgasd át benne. 

A maradék zsiradékon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a borral, és néhány perc után az alaplével. Kis lángon kevergetés mellett főzd készre, majd ha ezzel megvagy, ízesítsd még sóval és borssal, ha szükséges. Ha a rizs már tökéletes, mehet hozzá az olívabogyó, a kapribogyó és a tenger gyümölcsei is. A tetejére jól illik egy-egy szelet lime és friss citromfű. 

Ha több zöldséget szeretnél bele, a frissen párolt zöldbabot és paradicsomot válaszd. 

Mitől vegán egy bor? És az miért jó?
Mitől vegán egy bor? És az miért jó?

A bor általában nem vega, pláne nem vegán, de most már ilyen is van.

Tovább »

Még több recept

A csirkesült még izgalmasabb ezzel a tejszínes-kapribogyós szósszal

A sós csirkefalatok mellett remek ez a sűrű, gazdag, tejszínes szósz, amit a kapribogyó tesz izgalmassá. Köretnek frissen kifőtt, gyúrt tésztát és paradicsomsalátát tálalj mellé.

március5., 11:20

Ropogós tonhalfasírt citrommal és parmezánnal

Szeretjük saláták mellett, munkahelyi szendvicsek közepén, de akár egy klassz, tejszínes-rozmaringos répafőzelék mellett is finomak ezek a gyors fasírtok.

március7., 10:20

Paradicsomos-halas paella – olasz hangulat egy spanyol fogással

Bontsatok mellé egy spanyol Cavát, készítsetek hozzá citromos tiramisut, és kész is a mediterrán fúziós est, ami akár a nyolcadik emeletre is becsempész egy kevés tengerpartot.

2020. augusztus20., 06:04

Csirkés-kolbászos paella – Egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!

Chorizóval és a kedvenc kolbászoddal is működik, és nagyon fontos, hogy a friss zöldfűszereket se hagyd ki belőle.

2020. augusztus15., 06:04

Mézes-narancsos szilva – köretként és desszertalapnak is remek

A legjobb, ami a szilvákkal történhet, vitán felül a szilvás gombóc, de a nagyáruházakban ilyenkor is akad belőlük, így nem érdemes kihagynod ezt a klassz ragut, ami egy kanál vaníliafagyival remek nyári desszert, egy szelet csirkemell vagy grillezett mozzarella mellett izgalmas vacsora lesz.

március8., 10:24

Meleg saláta lencsével, burgonyával és savanykás kapribogyóval

Mediterrán hangulatú fogás, amiből nem hiányzik a hús, főleg, ha pirított vajas bagettszeletekkel és egy kevés fetával a tetején tálalod.

március6., 10:20

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.