Ez a gyors paella tengeri herkentyűkkel és friss citromfűvel készült

A citromos aromák jól illenek a tenger gyümölcseihez, ahogy egy kevés pikáns kapribogyó sem árt a harmóniának.

Mehet bele mindenféle tengeri hal vagy garnéla, polip, és nagyjából bármi, amihez hozzájutsz. Annyit fontos tudnod, hogy ezeknek általában nagyon kevés sütési-főzési idő kell, és kemények, rágósak lesznek, ha épp túlsülnek, így érdemes nagyon figyelned arra, hogy amint elkészültek, már ne főzd őket tovább.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 kisebb csésze olívabogyó
  • 2 bögre tenger gyümölcsei vegyesen
  • olívaolaj, só, bors
  • 1 kis csokor friss citromfű felaprítva
  • 1.5 deci alaplé
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 bögre rizs
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál csiliszósz
  • 4 evőkanál fokhagymás olaj
  • (elhagyható) egy kevés sáfrány a rizs ízesítésére
Recept idők

Elkészítés:

A forró, fokhagymás olajban néhány perc alatt süsd puhára a szobahőmérsékletű tengeri herkentyűket, majd kanalazd át egy tálba, amiben a mézzel, sóval és borssal elkevert csípős szósz van, és forgasd át benne. 

A maradék zsiradékon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a borral, és néhány perc után az alaplével. Kis lángon kevergetés mellett főzd készre, majd ha ezzel megvagy, ízesítsd még sóval és borssal, ha szükséges. Ha a rizs már tökéletes, mehet hozzá az olívabogyó, a kapribogyó és a tenger gyümölcsei is. A tetejére jól illik egy-egy szelet lime és friss citromfű. 

Ha több zöldséget szeretnél bele, a frissen párolt zöldbabot és paradicsomot válaszd. 

Mitől vegán egy bor? És az miért jó?
Mitől vegán egy bor? És az miért jó?

A bor általában nem vega, pláne nem vegán, de most már ilyen is van.

Tovább »

Még több recept

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Articsókás-olívás vega paella – húsevőknek menő köret, vegáknak klassz vacsora

Ha te sem vagy a legnagyobb húsfogyasztó, ezzel a fogással adj egy kis különlegességet a hétköznapokhoz!

augusztus19., 06:04

Ropogós csokis süti – még egy változat a kedvencünkre

Ehhez a pofonegyszerű édességhez szükséged lesz egy adag csokis rizsszeletre, amit persze bármelyik hasonló kedvencedre lecserélhetsz, a végeredmény csak finomabb lesz akkor, ha testre szabod ezt a nagyon egyszerű (nem) sütit.

szeptember18., 06:04

Ezzel a kagylós-citromos paellával a tengerparton érezthetitek magatokat

Ha az alapanyagokat sikerült beszerezned, a nehezén már túl is vagy.

augusztus21., 06:04

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Répás-mazsolás süti – narancsos sajtkrémmel tálalva az igazi

A legunalmasabb répatortát is új szintre emelheted, ha a tetejére kissé savanykás sajtkrémet kanalazol, amit jó sok narancshéjjal dobsz fel tálalás előtt. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kis narancslikőr is elfér a mellé kínált krémben.

szeptember23., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.