Sznoboskodj velünk ma is: háromsajtos-szerecsendiós karfiol au gratin

Csőben sültnek is hívhatnánk, de ugye, hogy mennyivel menőbb ezen a néven?

Ha vega napot tartasz, süss egy kevés hagymát a tetejére, és tálald rozspirítóssal, hedonista változatban szűzérméket készíts mellé, és szórd meg őket frissen tört zöld és rózsaborssal.

Elég neki negyedóra is a forró sütőben.
Elég neki negyedóra is a forró sütőben.Fotó: boblin

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fej karfiol előfőzve, rózsáira szedve
  • 10 deka ementáli sajt
  • 10 deka mozzarella sajt
  • 4 evőkanál reszelt parmezán (a tetejére)
  • ízlés szerint só, frissen tört rózsabors, szerecsendió
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 deci tejszín
  • 3 nagyobb darab burgonya előfőzve, felkarikázva
  • 5 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 nagyobb darab tojás
  • a tetejére kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tejfölt a tejszínnel, fokhgymával és egy tojással, majd rétegezd egy kivajazott jénaiban a hozzávalókat: a burgonyát, tejfölös krémet, a lereszelt sajtokat (a parmezán kivételével) és a karfiolt. Minden réteget alaosan fűszerezz meg, és süsd meg az egészet úgy negyedóra alatt. Frissen reszelt parmezánnal és kakukkfűvel a tetején tálald.

Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!
Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk.

Tovább »

Még több recept

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk.

február9., 10:40

Kifogytál a kenyérből és a tésztából? Készíts fűszeres palacsintametéltet a raguk mellé!

Ez a kapros köret egy jó kis tejfölös harcsapaprikás mellett a legfinomabb.

március27., 06:00

Próbáltad már a karfiolrizst köretként? Mutatjuk, hogyan készítheted el a legegyszerűbben!

Sültek és zöldséges, húsos raguk mellett tökéletes, de rakottan, darált hússal és egy nagy adag füstölt sajttal is nagyon finom.

január9., 12:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.