Nyáron szinte bármiből, ami terem, lehet klassz, hideg leves, készülhet egy adag joghurttal és egy kevés aromás zöldfűszerrel. Finom a fekete ribizli zsályával, az uborka kaporral, a nektarin mentával és a sárgabarackos-citromfüves ízesítéssel sem tévedhetsz nagyot. Alább e heti hidegleves-kedvenceink következnek.
Ha még izgalmasabbá tennéd, egy nagy adag mentát és minimozzarellát kínálj ehhez a céklaleveshez levesbetétként, ha pedig a hagyományosabb ízeket szereted, egy adag forró, köményes vajban átforgatott főtt csicseriborsó is finom kísérője lehet.
Ez a viszonylag semleges joghurtleves remek alap ahhoz, hogy bevesd a kedvenc zöldségeid és fűszereid. Tálalhatod langyos, balzsamecetes paradicsomraguval, rózsaborssal és zsályával, de akár különleges olajokkal és magvakkal is.
Ehhez a dinnyeleveshez jól megy egy adag mentasziruppal elkevert mascarpone, de citrusokkal elkevert tejszínhabbal sem tévedhetsz nagyot.
Egy kevés rum, menta és gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből lehet egy rendhagyó nyári leves.
Ha kissé tartalmasabban ennéd, vagy kiváltanál vele egy könnyű vacsorát, készíts szegfűszeges rizsgombócokat a különleges eperlevesed mellé.