Kolbászos csicseriborsó-saláta köményes vinaigrette-tel

Ha gyorsan készítenél valami igazán táplálót és finomat, ez a saláta lehet a kedvenced! Tele van gazdag, magyaros ízekkel, és nem is kell sokáig a konyhában szobroznod miatta.

Ha épp az van otthon, készítsd sült virslivel vagy napon szárított sonkaszeletekkel, és a zöldségekkel és fűszerekkel sem kell spórolnod, ha igazán egészségesre szeretnéd.

Melegen és hidegen is finom.
Melegen és hidegen is finom.Fotó: Bartosz Luczak

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 10 deka kolbász felkarikázva
  • 1 doboz csicseriborsó (főtt vagy konzerv) (kb. 250 gramm)
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 20 deka koktélparadicsom összevágva
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom felaprítva
  • 1 marék rukkola
  • 1 szál újhagyma zöldje csíkokra vágva
  • 1 nagy evőkanál kapribogyó

Az öntethez

  • ízlés szerint őrölt kömény, só és frissen tört rózsabors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál dijoni mustár
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az öntet hozzávalóit egymással, de az olajat csak legvégül, vékonyan csorgatva és közben kevergetve add hozzá. Ezek után grillezd meg kissé a kolbászkarikákat, vágd kockákra és forgasd össze a saláta többi hozzávalójával. 

Erre mehet az öntet, és ha van otthon, akkor egy kevés kecskesajt és friss snidling is.

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább »

Még több recept

Burgonyasaláta új szinteken: napon szárított sonkával és paradicsommal is kóstold meg

Grillezett sajt mellett vagy egy fokhagymás csirkemellszelet alatt is tökéletes ez a saláta, amit mindenki szeretni fog, aki nem veti meg az olasz konyhát.

április10., 10:24

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

május15., 10:24

Jöhet egy különleges, darált húsos recept? Ezzel a mexikói hangulatú sült tésztával nagyon kevés munkád lesz

Csak megfőzöd a pennét, megpirítod a húst, és mindent a sütőbe dobsz néhány percre. A mexikói hangulatért a tetejére olvadt sajtot ne felejtsd el jól megpakolni salsával, friss avokádóval és néhány kanál sűrű, hideg tejföllel.

május15., 11:24

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Töltött csirkemell forrólevegős sütőben? Már mutatjuk is, hogyan készítsd!

Csinálhatod aszalt szilvás-füstölt sajtos változatban, pestóval és mozzarellával töltve, de akár a mi kedvencünket is kipróbálhatod, ha valami izgalmas, csirkemelles fogást dobnál össze.

május15., 12:52

Alpesi tarja – egy adag almával párolt káposzta mellett minden évszakban finom

Egy adag tarjával még a legválogatósabb gyerek és vendég is meggyőzhető, és ha nem szeretnéd mindig ugyanúgy készíteni, bővítsd a házi szakácskönyvet ezzel a remek recepttel.

május18., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.