Próbáld ki a cukkinit ezzel az egyszerű, bolognai raguval megtöltve!

Ha olasz ragut nem készítenél, vörös- és fokhagymával összesütve is remek a darált hús, de bolognai változatban egy kicsit egészségesebb alternatívája lesz a kedvencünknek.

Mi háromféle sajttal szórtuk meg, de ez már tényleg extrán hedonista változat.

Nem csak jól néz ki, nagyon finom is.
Nem csak jól néz ki, nagyon finom is.Fotó: Nevena Zdravic

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb darab cukkini félbevágva
  • ízlés szerint friss bazsalikom, oregánó, rozmaring, só és bors
  • 40 deka darált sertéshús
  • 1 darab vöröshagyma összevágva
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 kis pohár paradicsompüré
  • 0.5 deci vörösbor
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 4 kisebb gerezd fokhagyma összezúzva
  • a tetejére mozzarella, ementáli és parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Párold üvegesre a vöröshagymát az olajon, majd add hozzá a fokhagymát és a húst, majd süsd kifehéredésig. Ezek után mehetnek bele a zöldségek, a bor és a paradicsompüré, és ha szükséges, egy kis víz is. Fűszerezd és adj a keveréknek 10 percet kis lángon, fedő alatt. Közben kapard ki az elfelezett cukkinik közepét, és amit kikapartál, vágd fel és tedd a keverékbe. A cukkinihajókat sózd és borsozd, kanalazd bele a ragut, tedd a tetejére a sajtokat és fél óra alatt pirítsd készre a sütőben. Alufólia alatt puhuljon, elég, ha az utolsó 10 percben veszed le a tetejéről. 

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!
10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább »

Még több recept

Tészta hallal és cukkinivel

Egy nagy adag parmezánt nem érdemes kihagynod a tetejéről, és ha még krémesebbé tennéd, mascarpone és tejföl keverékével lesz rajta legfinomabb a szósz.

június9., 12:52

Alig kalóriás, mégis különleges köret: cukkinitészta szarvasgombaolajjal

Ha már cukkinitésztával spórolsz a kalóriákon, ne mulaszd el feldobni valami különlegességgel: friss zöldfűszerekkel, szarvasgombaolajjal vagy aszalt paradicsommal. Így még mindig remek tésztaalternatíva, csak sokkal finomabb.

február4., 06:28

Extra gyors, parmezános cukkinifasírtok – vargányás gyúrt tészta mellett a legfinomabbak

Ha egy fogás úgy vega, hogy nem hiányzik belőle a hús, akkor felőlünk bármikor jöhet. Ezek a cukkinipogácsák épp ilyenek, és talán mondanunk sem kell, hogy bármelyik kedvenc fűszerednek jó helye lesz benne. Ha megunod ebben a változatban, készítsd magyarosan: fokhagymával, füstölt paprikával és őrölt köménnyel.

május13., 10:44

Te is imádod az olasz konyhát? Készíts tortellinilevest friss bazsalikommal a tetején

Egy nagy adag reszelt parmezán sem hiányozhat ennek a levesnek a tetejéről, és ha még egészségesebbre készítenéd, a legvégén apróra vágott, hámozott paradicsomot és egy kevés felkockázott zellerszárat is adj hozzá.

május23., 10:24

Ha pizzát ennél, de kerülnéd szénhidrátokat, készítsd el ezeket az olaszos csirkecombokat!

A pizza hangulatában, jó sok fűszeres paradicsommal és egy vagon sajttal készült ez a fogás, ami még a sokszor elég unalmas cukkinitészta tetején is remekül működik.

március10., 10:24

Kóstoltad már a cukkinitésztát olaszos változatban?

Imádjuk a cukkinitésztát sűrű paradicsomszósszal és parmezánnal, így már nem is akkora szenvedés lemondani a hagyományos tésztáról. Tejszínes csirkeragu, rántott hal vagy grillezett, fokhagymás hússzeletek mellett érdemes tálalnod.

február4., 06:28

Mustra