Próbáld ki a cukkinit ezzel az egyszerű, bolognai raguval megtöltve!

Olvasási idő kb. 1 perc

Ha olasz ragut nem készítenél, vörös- és fokhagymával összesütve is remek a darált hús, de bolognai változatban egy kicsit egészségesebb alternatívája lesz a kedvencünknek.

Mi háromféle sajttal szórtuk meg, de ez már tényleg extrán hedonista változat.

Nem csak jól néz ki, nagyon finom is.
Nem csak jól néz ki, nagyon finom is.Nevena Zdravic

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab cukkini félbevágva
  • ízlés szerint friss bazsalikom, oregánó, rozmaring, só és bors
  • 40 deka darált sertéshús
  • 1 darab vöröshagyma összevágva
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 kis pohár paradicsompüré
  • 0.5 deci vörösbor
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 4 kisebb gerezd fokhagyma összezúzva
  • a tetejére mozzarella, ementáli és parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Párold üvegesre a vöröshagymát az olajon, majd add hozzá a fokhagymát és a húst, majd süsd kifehéredésig. Ezek után mehetnek bele a zöldségek, a bor és a paradicsompüré, és ha szükséges, egy kis víz is. Fűszerezd és adj a keveréknek 10 percet kis lángon, fedő alatt. Közben kapard ki az elfelezett cukkinik közepét, és amit kikapartál, vágd fel és tedd a keverékbe. A cukkinihajókat sózd és borsozd, kanalazd bele a ragut, tedd a tetejére a sajtokat és fél óra alatt pirítsd készre a sütőben. Alufólia alatt puhuljon, elég, ha az utolsó 10 percben veszed le a tetejéről. 

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron! 10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

2021. május12., 12:52

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Sütőben sült tejszínes gnocchi brokkolival és paradicsommal

Olasz hangulatúra sikerült ez a gyors fogás, ami ráadásul költséghatékony is lehet, ha házi gombócokkal készül és napon szárított, otthon készült paradicsom kerül bele.

2021. augusztus23., 12:52

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Cukkinitészta csilis garnélával – még egy remek fogás, amiben alig van kalória

Ha diétás, mégis nagyon finom ebéd- vagy vacsoratippet keresel, ezt a fogást próbáld ki. Melegen és hidegen is finom, így akár munkahelyi ebédként is tökéletesen megállja a helyét. Ha nem számítanak a kalóriák, mogyoróvajat is kanalazz a mártásba.

2021. április18., 10:44

A rántott cukkini olaszosan lesz a legtökéletesebb

A rántott cukkini hagyományos változatban is remek, de ha csak egy kis darab zöldséged van, turbózd fel sajttal és marinara szósszal, és tálald pirítós tetején, vagy egy nagy adag parmezános-vajas gnocchi közepén.

2021. november26., 09:20

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek