Háromborsos, tejszínes bélszínragu – nem is kell ennél több egy adag házi tészta tetejére

Jó borsosan, egy nagy adag tejszínnel készült nálunk ez a pofonegyszerű fogás.

Ha marad belőle egy kevés, másnap halmozd egy nagy kenyérszeletre és készíts belőle melegszendvicset egy-egy szelet ementálival és friss madársalátával a tetején.

Minél egyszerűbb, annál finomabb.
Minél egyszerűbb, annál finomabb.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 35 deka marhabélszín felcsíkozva
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál puha vaj
  • 1 mokkáskanál dijoni mustár
  • 1 kávéskanál barna cukor
  • só és frissen, durvára tört fekete, zöld és rózsabors
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 deci zsíros tejszín
  • 1 nagyobb evőkanál mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd össze a zsiradékokat, majd a dobd rá a fokhagymát a hússal, úgy 5 perc múlva sorban add a húshoz a többi hozzávalót, a krémsajton kívül. Adj a ragunak még 3-4 pecet kis lángon, majd a mascarponét is keverd hozzá. 

Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával
Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább »

Még több recept

Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

augusztus7., 06:04

Nyári burger gombával és zsályás-fokhagymás majonézzel

Egy kis lila hagyma is került nálunk ebbe a klasszikus hamburgerbe, aminek lelke a házi, fűszeres majonéz.

augusztus7., 06:04

A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Ünnepnap a vegáknak és azoknak, akik gyakrabban ennének valami egészségeset.

2019. október24., 09:20

A tenger gyümölcseit egy kevés lime és kapribogyó dobja fel ebben a raguban

Vegyesen, többféle tengeri herkentyűvel, vagy egyszerű halas, vagy garnélás változatban is készülhet ez a finomság, amibe mi egy kevés mozzarellát is reszeltünk a tökéletes állag eléréséért.

július19., 06:00

Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

július23., 06:04

Sárgadinnye-uborka-kecskesajt saláta – még egy ötlet klassz, nyári köretekre

Ha egyszerű főételt készítenél, néhány szelet hideg, konfiltált kacsa illik mellé a legjobban, vega változatban pedig fokhagymás csicseriborsóval gazdagítsd.

augusztus9., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.