Háromborsos, tejszínes bélszínragu – nem is kell ennél több egy adag házi tészta tetejére

Jó borsosan, egy nagy adag tejszínnel készült nálunk ez a pofonegyszerű fogás.

Ha marad belőle egy kevés, másnap halmozd egy nagy kenyérszeletre és készíts belőle melegszendvicset egy-egy szelet ementálival és friss madársalátával a tetején.

Minél egyszerűbb, annál finomabb.
Minél egyszerűbb, annál finomabb.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 35 deka marhabélszín felcsíkozva
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál puha vaj
  • 1 mokkáskanál dijoni mustár
  • 1 kávéskanál barna cukor
  • só és frissen, durvára tört fekete, zöld és rózsabors
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 deci zsíros tejszín
  • 1 nagyobb evőkanál mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd össze a zsiradékokat, majd a dobd rá a fokhagymát a hússal, úgy 5 perc múlva sorban add a húshoz a többi hozzávalót, a krémsajton kívül. Adj a ragunak még 3-4 pecet kis lángon, majd a mascarponét is keverd hozzá. 

kapcsolódó Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával
Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Padlizsános teriyaki tál bélszínnel – egy adag csirkemellel és anélkül is finom lesz

A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.

2021. május27., 10:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

2021. október24., 07:32

Grillezz bélszínt és tálald parmezánba forgatott, grillezett kukoricával!

Ha egy kicsit elegánsabb grillvacsorát tervezel, amivel nem dolgoznál túl sokat, izzítsd be a szabadtéri sütőt és adj néhány percet az alapanyagoknak. Más dolgod nem is nagyon lesz, de ha még tovább fokoznád, készíts mustáros, zöld borsos szószt a húsnak, és forgasd parmezánba a kukoricát, miután elkészült.

2021. július22., 10:44

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

2021. augusztus2., 11:24

Mustra