Az olasz ízek mentes legjobbjai

Ki ne szeretné az olasz ízeket, a különböző ragus, paradicsommártásos tésztaételeket és a lélegzetelállítóan finom, karakteres, ám könnyed olasz desszerteket? Ha azonban diéta vagy ételintolerancia miatt száműznünk kell egy csomó alapanyagot, akkor azt gondolhatnánk, hogy ezekről mind le kell mondani.

Összegyűjtöttünk néhány zseniális olasz receptet, amelyekből egyáltalán nem hiányzik például a tészta, a megszokott ízt, sőt, még egy kis pluszt is kapunk. Mindegyik recept gluténmentes, több tojásmentes, és vegán verzió is akad.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Kezdjük rögtön az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel, a lasagne fantasztikus alternatíváival. Mindkettő körülbelül egy óra alatt elkészül, és tészta helyett zöldség az alapja. A padlizsános lasagne hús nélkül készül, glutén- és tojásmentes is.

A cukkinis lasagne húsos verziós, de glutén- és tojásmentes, plusz, szénhidrátcsökkentett, ketobarát.

A legjobb olasz comfort food vegán verziója a lencsebolognai, ami tényleg mindenmentes: nem tartalmaz glutént, tejet, tojást, cukrot. Tényleg érdemes kipróbálni (nálunk a család minden tagja imádja). Diétának, érzékenységnek megfelelő körettel (gluténmentes spagettivel, rizzsel, kölessel) tálaljuk. Ha bejött, azt a trükköt is kipróbálhatjuk, hogy a cukkinis lasagnét a lencsebolognaival töltjük meg (a darált húsos mártás helyett), és akkor az a recept is húsmentes, vegetáriánus lesz.

Ha szereted a húsgombócot paradicsommártásban, akkor ezt a hamis receptet imádni fogod! A vegetáriánus padlizsángombócok elkészítése pofonegyszerű, ráadásul variálható recept. A paradicsommártás receptjét egyenesen Olaszországból hoztuk.

Ennyi főétel után jöhetnek a desszertek. Az olasz nagyi két zseniális receptje közül ismerjétek meg elsőként az elegáns és finom limoncello-ricotta tortát, ami egyszerű, glutén- és cukormentes, low carb recept.

A másik tradicionális olasz desszertreceptbe, a citromos minifánkokba is bőven kerül ricotta, viszont kihagyjuk a glutént és a cukrot. (Percek alatt elkészül, és el is fogy.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek