Nálunk fűszeres hasábburgonya mellé került, és egy kevés menta-snidling kombó dobta fel a tetejét.

Hozzávalók
- 1 kisebb darab padlizsán megtisztítva, felkockázva
- 30 deka darált pulykahús
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb darab vöröshagyma felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 marék aszalt paradicsom
- ízlés szerint só, bors, fahéj a füstöltpaprika-por
- 1 kisebb doboz paradicsompüré
- egy kevés víz vagy alaplé a keverék alá
Elkészítés:
Süsd a vöröshagymát a forró olajon néhány percen át, majd egyesével add hozzá az összes többi hozzávalót. Fűszerezd ízlés szerint, egy kevés vizet is önts alá, és fedő alatt kis lángon hagyd puhulni 10 percig. Egy nagy adag petrezselymes-mazsolás kuszkusz tetején a legfinomabb.

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.
Tovább olvasom