Füstölt paprikával és aszalt paradicsommal lesz a legfinomabb ez a padlizsános pulykaragu

Ha épp kihagynád a húst, készítsd el ezt a keleti hangulatú ragut.

Nálunk fűszeres hasábburgonya mellé került, és egy kevés menta-snidling kombó dobta fel a tetejét.

A kelti hangulatú bolognai.
A kelti hangulatú bolognai.Fotó: Philippe Roy

Hozzávalók:

  • 1 kisebb darab padlizsán megtisztítva, felkockázva
  • 30 deka darált pulykahús
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb darab vöröshagyma felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 marék aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, fahéj a füstöltpaprika-por
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • egy kevés víz vagy alaplé a keverék alá
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a vöröshagymát a forró olajon néhány percen át, majd egyesével add hozzá az összes többi hozzávalót. Fűszerezd ízlés szerint, egy kevés vizet is önts alá, és fedő alatt kis lángon hagyd puhulni 10 percig. Egy nagy adag petrezselymes-mazsolás kuszkusz tetején a legfinomabb. 

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát
Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

Tovább »

Még több recept

Készíts gazdag spanyol ragut csirkéből és chorizóból!

A gyors raguk mindig megmentik az embert, amikor éppen kopog a szeme valamikor a nap végén egy egész napos munka után. Ez a csirkés-kolbászos változat gyorsan elkészül, nem is kell hozzá más, csak egy kevés friss zöldség és néhány tortillalap.

2020. november6., 06:04

Indiai ragu két nagy kedvenccel: édesburgonyával és sütőtökkel

Mindkét legfontosabb alapanyagát szeretitek, mi pedig a gyors indiai ragukat, így nincs is okunk arra, hogy a héten valamikor ne dobjunk össze egy ilyen extra gyors zöldségpörköltet.

2020. október28., 06:08

Pestós burgonyasaláta – friss paradicsommal és zöldfűszerekkel dobtuk fel

A krumplisalátát vegán majonézzel akár állati eredetű alapanyagoktól mentesen is elkészítheted, majd snidlinggel, petrezselyemmel, sült fokhagymával, de akár gránátalmával és rózsaborssal is tálalhatod. Ebben az olasz hangulatban pedig igazán gazdag és különleges íze lett, ami egy-egy natúr hal-, vagy hússzelet mellett is megállja a helyét.

április11., 10:24

Hidegen is finom: tavaszi tésztasaláta snidlinggel és parmezánnal

Egy kis tejszín, majonéz és friss zöldfűszerek, és máris készítettél egy fogást, amivel minden vega vendég jóllakik, a húsevőknek pedig elég egy-egy grillezett citromos-sajtos csirkecomb vagy vörös pestóval ízesített halszelet a gazdag köret mellé.

április9., 10:44

Szuper finom és egészséges: csalános-ananászos reggeli smoothie kókusztejjel

Akár melegen, akár jégkockákkal finom lesz ez a reggeli ital, ami egy kevés mézzel és zabbal elkeverve órákra elég energiát ad a naphoz. Ha ennél is különlegesebbre szeretnéd, egy kis kanál reszelt gyömbért is adj hozzá.

április12., 12:52

Ez a babos-céklás egytál gyors, őszi vacsora lesz

Köretként és egy kevés kecskesajttal meleg salátaként is fogyaszthatod.

2020. október14., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.