Füstölt paprikával és aszalt paradicsommal lesz a legfinomabb ez a padlizsános pulykaragu

Ha épp kihagynád a húst, készítsd el ezt a keleti hangulatú ragut.

Nálunk fűszeres hasábburgonya mellé került, és egy kevés menta-snidling kombó dobta fel a tetejét.

A kelti hangulatú bolognai.
A kelti hangulatú bolognai.Philippe Roy

Hozzávalók

  • 1 kisebb darab padlizsán megtisztítva, felkockázva
  • 30 deka darált pulykahús
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb darab vöröshagyma felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 marék aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, fahéj a füstöltpaprika-por
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • egy kevés víz vagy alaplé a keverék alá
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a vöröshagymát a forró olajon néhány percen át, majd egyesével add hozzá az összes többi hozzávalót. Fűszerezd ízlés szerint, egy kevés vizet is önts alá, és fedő alatt kis lángon hagyd puhulni 10 percig. Egy nagy adag petrezselymes-mazsolás kuszkusz tetején a legfinomabb. 

kapcsolódó Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát
Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

2021. augusztus2., 11:24

Könnyű, vega egytálétel – szójaszószos grillezett padlizsán sült rizzsel

A zöldhagyma zöldjével, friss paradicsommal és petrezselyemmel készítettük ezt a gyors fogást, ami remek akkor, ha te is egy kicsit kevesebb húst ennél, de kedveled a fűszeres, tartalmas fogásokat. Ha szereted az olvadt sajtot, abból is piríts a tetejére, miután elkészült.

2021. május26., 10:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

2021. október20., 09:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Egyszerű vacsora: pulykaszeletek erdei gombás, aszalt barackos raguval

A sovány pulykahús segít abban, hogy a diétád könnyebben betartsd, ez a ragu ráadásul elég izgalmas ahhoz, hogy ne kelljen hozzá semmi más, csak egy adag frissen párolt rizs.

2021. január30., 06:04

Mustra