Ezerféleképpen felhasználhatod: rókagombamártás majoránnával és fokhagymával

Ezzel az egyszerű szósszal jól feldobhatod a vadhúsokat, szárnyasokat, de még egy nem túl aromás grillezett sajtot is.

Ha még tovább mennél, egy kevés aszalt vörös áfonya is kerüljön a raguba, de ha ezt kihagynád, egy kevés zöldségalaplével felöntve szuper leves készíthető belőle. Ha pedig párolt fehérrépát és borsót keversz hozzá egy kis parmezánnal, gazdag vega egytálétel lesz belőle, amit cékla- vagy édesburgonyacsipsszel érdemes tálalnod.

A bort akár ki is hagyhatod belőle.
A bort akár ki is hagyhatod belőle.Fotó: Tuned_In

Hozzávalók:

  • 35 deka rókagomba megtisztítva, összevágva
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy teáskanál puha vaj
  • ízlés szerint só, színesbors-keverék, majoránna
  • 2 deci zsíros tejszín
  • 1 szál újhagyma apróra vágva
  • 0.5 deci száraz fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat dobd a forró zsiradékok keverékére, majd úgy 5 perc után mehet bele a gomba és a fűszerek is. Egy kevés borral adj neki még 7-8 percet, majd a tejszín maradéka is mehet a keverékhez (ha sűrűbben szeretnéd, egy teáskanál étkezési keményítővel együtt). Langyosan tálalva a legfinomabb. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

Tökös gnocchi zsályás vajjal és rókagombával

Ma már a nagyáruházak polcain is gyakran láthatunk rókagombát, ami jellegzetes, narancsos színéről ismerhető fel a legegyszerűbben. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle igazán elegáns fogás.

2020. július17., 06:04

Desszert a forrólevegős sütőben? Süsd meg ezt a pekándiós-almás finomságot!

Nyáron ne hagyd ki a tetejéről a vaníliafagyit, télen pedig vaníliás vagy mandulalikőrrel ízesített házi tejszínnel érdemes feldobnod.

február24., 06:04

A hagyományos zakuszka erdei gombákkal még finomabb

A gombás zakuszkánál legtöbbször a padlizsán vagy a bab helyett előre megfőzött vagy nyers, ledarált gombát használnak. Az extra hozzávaló lehet csiperke, rókagomba és erdeigomba-keverék is, ami még finomabb, ha egy kevés murok, vagyis sárgarépa is kerül mellé.

2020. augusztus21., 06:04

Skót tojás – Készítsd a tojásos ebéded forrólevegős sütőben!!

A tojással töltött, darált húsos falatok egy kicsit új ruhában mutatják meg a megszokott alapanyagaidat. Készíts mellé tejfölös uborkasalátát, és ha be tudsz szerezni füstös csilipasztát, azt se hagyd le a tetejéről.

február25., 06:00

Spórolj a kalóriákkal, a gomba segíteni fog: barna sörös-gombás pásztorpite édesburgonyával

Még a legdurvább, leghizlalóbb gombaféle 10 dekájában is csak 40 kalória van, de ha a csiperkét választod ehhez a fogáshoz, akkor akár 22-ből is megúszhatod.

2020. január8., 12:04

A grillezett sajtokat ezzel a kalóriaszegény gombasalátával szeretjük a legjobban

Egy-egy szelet sós halloumi mellett nagyon finom a grillezett nektarin, de ha nem vagy éppen az édes-sós kombinációk rajongója, próbáld ki ezzel az egyszerű, gombás körettel, amiben alig van kalória, mégis klasszul eltelít.

február14., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.