Ez a vargányaszósz bulgurral köretként és könnyű, vega fogásként is tökéletes

A vargánya az egyik kedvenc gombánk, klassz aromája egy egyszerű tejszínes kelkáposztaköretet is feldob, szószként pedig húsok és tészták tetején van a legjobb helye.

Ha marad belőle egy kevés, egy kis zöld borssal és friss sajtkrémmel összedolgozva klassz melegszendvicskrém lesz belőle este, aminek a tetejéről már csak néhány szelet olvadt mozzarella hiányzik.

Hozzávalók

  • 2 bögre vargánya kissé összevágva
  • 1 marék aszalt barack felkockázva
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 3 deci tejszín
  • 1 evőkanál (étkezési keményítő, ha szeretnéd besűríteni)
Recept idők

Elkészítés:

Add a forró zsiradékokhoz a gombát, majd hagyd puhulni legalább 5 percen át. Ekkor mehet hozzá a tejeszín fele és a barack, majd 5 perc múlva a tejszín másik fele az étkezési keményítővel elkeverve. Sózd és borsozd ízlés szerint, és alaplében puhult bulgurt készíts mellé.

kapcsolódó Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?
Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?

Kétféle szakács van. Az egyik tojik rá, mit csinálunk a gombával. A másik szerint viszont a gombamosás ősbűn. De kinek van igaza?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a gyors gombaszósz húsok és tészták mellett is remek

Erdei gombákkal, maradék portobellóval, még inkább vargányával lesz finom ez a fogás, amit tészták tetején, grillezett cukkini és padlizsán mellett, húsok tetején és zöldséges bulgurral is tálalhatsz. Visz mindent, még egy gyors vajas pirítós tetején, néhány karika olvadt mozzarellával is kiváló.

2020. október25., 06:04

Ez a chipotleszósz segít minden fogást egy kicsit mexikói hangulatúra varázsolni

A szó jelentése „füstölt paprika”, ami elsősorban mexikói és mexikói ihletésű receptekben gyakori. A hozzá használt zöld jalapeñóból végül úgy lesz piros füstölt paprika, hogy a termést sokkal tovább hagyják a növényen, majd ebben az állapotban füstölik fel. A chipotle így nemcsak édes paprikaaromáját és csípősségét adja át az ételnek, hanem kellemes, egészen enyhe füstösséget is.

2020. november4., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

február12., 06:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

február10., 06:24

Mustra