Ez a vargányaszósz bulgurral köretként és könnyű, vega fogásként is tökéletes

A vargánya az egyik kedvenc gombánk, klassz aromája egy egyszerű tejszínes kelkáposztaköretet is feldob, szószként pedig húsok és tészták tetején van a legjobb helye.

Ha marad belőle egy kevés, egy kis zöld borssal és friss sajtkrémmel összedolgozva klassz melegszendvicskrém lesz belőle este, aminek a tetejéről már csak néhány szelet olvadt mozzarella hiányzik.

Hozzávalók:

  • 2 bögre vargánya kissé összevágva
  • 1 marék aszalt barack felkockázva
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 3 deci tejszín
  • 1 evőkanál (étkezési keményítő, ha szeretnéd besűríteni)
Recept idők

Elkészítés:

Add a forró zsiradékokhoz a gombát, majd hagyd puhulni legalább 5 percen át. Ekkor mehet hozzá a tejeszín fele és a barack, majd 5 perc múlva a tejszín másik fele az étkezési keményítővel elkeverve. Sózd és borsozd ízlés szerint, és alaplében puhult bulgurt készíts mellé.

Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?
Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?

Kétféle szakács van. Az egyik tojik rá, mit csinálunk a gombával. A másik szerint viszont a gombamosás ősbűn. De kinek van igaza?

Tovább »

Még több recept

Vegán gesztenye-vörösbor gravy – szuper húsok mellett és a zöldségek tetején is

Még az angol konyhának is lehet egészséges, vegán változata, erre bizonyíték ez a klassz gravy, amely burgonya, grillezett zöldségek tetején, de sós rétesek és burgonyafánk mellett is klassz íztuning.

október15., 06:04

Grillzöldségek fetával és kuszkusszal – könnyű, görög hangulatú köret

Ha máris hiányzik a nyár, ezt a klassz köretet próbáld ki néhány szelet mézes-fűszeres halloumi sajt mellett.

október15., 06:04

Ez a csirkesaláta most kínai hangulatban készült, nem is bántuk meg

Ez a mézes csirkesaláta egy kis gyömbértől lett igazán keleti hangulatú. Nem is kell mellé más, csak egy kevés párolt rizs és persze a szezámmag a tetejére.

október16., 06:04

A céklaburger szerintünk zsályás-fokhagymás házi majonézzel a legfinomabb

Hamburger szinte bármiből készülhet, de az igazán klassz, zöldséges változatokhoz kell némi kreativitás. Ez a lilahagyma-lekváros nagy kedvencünk, amit jó sok rukkolával és friss, grillezett cukkinivel és egy szelet ementálival szeretünk a legjobban.

október15., 06:04

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

október16., 06:04

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.