Ez a vargányaszósz bulgurral köretként és könnyű, vega fogásként is tökéletes

A vargánya az egyik kedvenc gombánk, klassz aromája egy egyszerű tejszínes kelkáposztaköretet is feldob, szószként pedig húsok és tészták tetején van a legjobb helye.

Ha marad belőle egy kevés, egy kis zöld borssal és friss sajtkrémmel összedolgozva klassz melegszendvicskrém lesz belőle este, aminek a tetejéről már csak néhány szelet olvadt mozzarella hiányzik.

Hozzávalók:

  • 2 bögre vargánya kissé összevágva
  • 1 marék aszalt barack felkockázva
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 3 deci tejszín
  • 1 evőkanál (étkezési keményítő, ha szeretnéd besűríteni)
Recept idők

Elkészítés:

Add a forró zsiradékokhoz a gombát, majd hagyd puhulni legalább 5 percen át. Ekkor mehet hozzá a tejeszín fele és a barack, majd 5 perc múlva a tejszín másik fele az étkezési keményítővel elkeverve. Sózd és borsozd ízlés szerint, és alaplében puhult bulgurt készíts mellé.

kapcsolódó Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?
Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?

Kétféle szakács van. Az egyik tojik rá, mit csinálunk a gombával. A másik szerint viszont a gombamosás ősbűn. De kinek van igaza?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Francia kéksajtos szósz – egy bagett és néhány almaszelet pont elég mellé

Egy ilyen szósz kiváló a grillezett zöldségek tetején, de tésztához és szendvicseken is fantasztikus. Jól illik mellé a csirke, a tárkony és a friss vagy szárított almaszeletek egy kis jégsalátával.

2020. október4., 06:12

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

július26., 12:52

Dobj össze egy egyszerű barbecue-szószt, segítünk!

Nem mintha ne szabhatnánk saját ízlésünkre az egyik legfinomabb szószt, akár whiskyvel, akár vegán változatban összedobva, mi most mégis egy klassz, hagyományos recepttel készültünk. Húsok tetején, grillezett zöldségek mellett nem is kell finomabb ennél.

2020. október22., 06:04

Ananászos-paprikás csirkenyárs – mogyorós mártogatóssal és csípős káposztasalátával lesz igazán finom

A csirke bármelyik részéből készítheted ezt a fogást, ha épp mell van otthon, az is remek, és a combfilé is szuper hozzá. Ha előtte pár órát joghurtban pihennek a húsok, még finomabbak lesznek.

július24., 10:44

Dupla csokis-meggyes kevert süti – sűrű tejszínhabbal és csokireszelékkel lesz igazán extra

Ahogy azt már megszokhattátok, nálunk a csokis édességekből nem marad ki a kávé. Nem annyi, hogy érezzük az ízét, csak annyi, amitől mélyebb, gazdagabb aromája lesz a kakaós édességeknek.

július25., 12:52

Thai salátahajó darált hússal – szénhidrátszegény, egzotikus finomság

Ha épp spórolnál a szénhidrátokkal, jöjjön egy izgalmas darált húsos fogás, ami mellől sem a kenyér, sem a rizs nem hiányzik majd.

július28., 10:44

Mustra