Ez a vargányaszósz bulgurral köretként és könnyű, vega fogásként is tökéletes

A vargánya az egyik kedvenc gombánk, klassz aromája egy egyszerű tejszínes kelkáposztaköretet is feldob, szószként pedig húsok és tészták tetején van a legjobb helye.

Ha marad belőle egy kevés, egy kis zöld borssal és friss sajtkrémmel összedolgozva klassz melegszendvicskrém lesz belőle este, aminek a tetejéről már csak néhány szelet olvadt mozzarella hiányzik.

Hozzávalók:

  • 2 bögre vargánya kissé összevágva
  • 1 marék aszalt barack felkockázva
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 3 deci tejszín
  • 1 evőkanál (étkezési keményítő, ha szeretnéd besűríteni)
Recept idők

Elkészítés:

Add a forró zsiradékokhoz a gombát, majd hagyd puhulni legalább 5 percen át. Ekkor mehet hozzá a tejeszín fele és a barack, majd 5 perc múlva a tejszín másik fele az étkezési keményítővel elkeverve. Sózd és borsozd ízlés szerint, és alaplében puhult bulgurt készíts mellé.

Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?
Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?

Kétféle szakács van. Az egyik tojik rá, mit csinálunk a gombával. A másik szerint viszont a gombamosás ősbűn. De kinek van igaza?

Tovább »

Még több recept

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

január17., 06:04

Francia kéksajtos szósz – egy bagett és néhány almaszelet pont elég mellé

Egy ilyen szósz kiváló a grillezett zöldségek tetején, de tésztához és szendvicseken is fantasztikus. Jól illik mellé a csirke, a tárkony és a friss vagy szárított almaszeletek egy kis jégsalátával.

2020. október4., 06:12

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

január14., 06:04

Ez a chipotleszósz segít minden fogást egy kicsit mexikói hangulatúra varázsolni

A szó jelentése „füstölt paprika”, ami elsősorban mexikói és mexikói ihletésű receptekben gyakori. A hozzá használt zöld jalapeñóból végül úgy lesz piros füstölt paprika, hogy a termést sokkal tovább hagyják a növényen, majd ebben az állapotban füstölik fel. A chipotle így nemcsak édes paprikaaromáját és csípősségét adja át az ételnek, hanem kellemes, egészen enyhe füstösséget is.

2020. november4., 06:04

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

2020. október24., 06:04

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

2020. október21., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.