Ez a mogyoróvajas tészta zöldségekkel gazdag és egészséges fogás

A mogyoróvajhoz a mogyorószemeket a gyártás során megpörkölik, masszává őrlik, majd a kívánt érzékszervi jellemzők, illetve a stabilitás érdekében olajjal, cukorral és sóval keverik össze. Egyszerűen készül, annyira, hogy akár te is készíthetsz magadnak friss, házi változatot.

Egy adag garnéla mellett és magában is tökéletes, de ha egy kicsit tartalmasabbra szeretnéd, grillezz mellé paprikával és fokhagymával fűszerezett csirkemellcsíkokat vagy lassan sült kacsacombot. 

Ha tovább pimpelnéd, frissen sült tengeri herkentyűkkel pakold meg a tetejét.
Ha tovább pimpelnéd, frissen sült tengeri herkentyűkkel pakold meg a tetejét.Fotó: Diy13

Hozzávalók:

A tésztához

  • 2 adag bármilyen tészta megfőzve (nálunk üvegtészta)
  • citromfű és újhagyma a tetejére
  • 10 deka káposzta vékony csíkokra vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 darab kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
  • 1 szál zöldhagyma vékony csíkokra vágva
  • 0.5 darab répa vékony csíkokra vágva
  • 1 szál szárzeller vékony csíkokra vágva
  • só és bors

A szószhoz

  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • ízlés szerint só, friss gyömbér
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • egy kevés forró víz
  • 1 kis kanál méz (vagy édesítő)
  • Ízlés szerint csilipor (Cayenne-bors)
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a szósz hozzávalóit, majd forgasd meg benne a kifőtt tésztát. Ha ezzel megvagy, a forró olajban puhítsd meg a kissé besózott, borsozott zöldségeket, és add a keverékhez. Friss citromfűvel és még egy kevés újhagymával a tetején tálald. Ha tovább pimpelnéd, frissen sült tengeri herkentyűket is tehetsz még a tetejére. 

Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?
Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább »

Még több recept

Füstös-csípős polenta – grillezett zöldségek mellett remek vegán vacsora

Nem is kell a mellé kínált zöldségekre más, csak egy kevés jó minőségű balzsamecet és frissen tört bors – garantáltan nem maradsz éhes egy ilyen fogás után. Ha a lecsót jobban szereted, azzal is nagyon finom, akár hagyományos, akár csípős, tofus-cukkinis változatban is.

október17., 06:08

Mogyoróvajas tofu ananásszal – salátaként és párolt rizzsel is elkészítheted

Pillanatok alatt elkészülő egytálétel, amit imádni fog mindenki, aki szereti az egzotikus ízeket.

július8., 06:04

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

Próbáltad már a spagettit brie sajttal és aszalt gyümölcsökkel?

Nem csak a bolognai és a sajtos-tejfölös változatot érdemes elkészítened, ez a klassz fehérpenészes sajttal készült spagetti szuper aszalt és friss gyümölcsökkel is. Jó sok bors és egy kevés zsálya – más nem is kell a tökéletes végeredményhez.

szeptember9., 06:04

Piláf füstölt makrélával – expressz fogás, ami ráadásul izgalmas is

A hal és a rizs tökéletes páros, mégis kevés ételünk van, amiben mindkettő egyszerre szerepel. Ez az egzotikus piláf viszont gyors és izgalmas módja a két népszerű hozzávaló párosításának.

október8., 06:12

Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

október18., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.