Ez a mogyoróvajas tészta zöldségekkel gazdag és egészséges fogás

A mogyoróvajhoz a mogyorószemeket a gyártás során megpörkölik, masszává őrlik, majd a kívánt érzékszervi jellemzők, illetve a stabilitás érdekében olajjal, cukorral és sóval keverik össze. Egyszerűen készül, annyira, hogy akár te is készíthetsz magadnak friss, házi változatot.

Egy adag garnéla mellett és magában is tökéletes, de ha egy kicsit tartalmasabbra szeretnéd, grillezz mellé paprikával és fokhagymával fűszerezett csirkemellcsíkokat vagy lassan sült kacsacombot. 

Ha tovább pimpelnéd, frissen sült tengeri herkentyűkkel pakold meg a tetejét.
Ha tovább pimpelnéd, frissen sült tengeri herkentyűkkel pakold meg a tetejét.Diy13

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 adag bármilyen tészta megfőzve (nálunk üvegtészta)
  • citromfű és újhagyma a tetejére
  • 10 deka káposzta vékony csíkokra vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 darab kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
  • 1 szál zöldhagyma vékony csíkokra vágva
  • 0.5 darab répa vékony csíkokra vágva
  • 1 szál szárzeller vékony csíkokra vágva
  • só és bors

A szószhoz

  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • ízlés szerint só, friss gyömbér
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • egy kevés forró víz
  • 1 kis kanál méz (vagy édesítő)
  • Ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a szósz hozzávalóit, majd forgasd meg benne a kifőtt tésztát. Ha ezzel megvagy, a forró olajban puhítsd meg a kissé besózott, borsozott zöldségeket, és add a keverékhez. Friss citromfűvel és még egy kevés újhagymával a tetején tálald. Ha tovább pimpelnéd, frissen sült tengeri herkentyűket is tehetsz még a tetejére. 

kapcsolódó Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?
Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A milánói borda otthon még finomabb, mutatjuk a legegyszerűbb receptet

A milánói borda egy kicsit fúziós elegye az olasz konyhának és annak a magyar alapvetésnek, hogy rántott hús nélkül az ebéd meg sem történt.

2021. november21., 11:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mustra