Egy adag garnéla mellett és magában is tökéletes, de ha egy kicsit tartalmasabbra szeretnéd, grillezz mellé paprikával és fokhagymával fűszerezett csirkemellcsíkokat vagy lassan sült kacsacombot.
Hozzávalók
A tésztához
- 2 adag bármilyen tészta megfőzve (nálunk üvegtészta)
- citromfű és újhagyma a tetejére
- 10 deka káposzta vékony csíkokra vágva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 0.5 darab kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
- 1 szál zöldhagyma vékony csíkokra vágva
- 0.5 darab répa vékony csíkokra vágva
- 1 szál szárzeller vékony csíkokra vágva
- só és bors
A szószhoz
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- ízlés szerint só, friss gyömbér
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 kevés forró víz
- 1 kis kanál méz (vagy édesítő)
- Ízlés szerint cayenne-bors
Elkészítés:
Keverd el alaposan a szósz hozzávalóit, majd forgasd meg benne a kifőtt tésztát. Ha ezzel megvagy, a forró olajban puhítsd meg a kissé besózott, borsozott zöldségeket, és add a keverékhez. Friss citromfűvel és még egy kevés újhagymával a tetején tálald. Ha tovább pimpelnéd, frissen sült tengeri herkentyűket is tehetsz még a tetejére.