Helló, én a füstös salsa vagyok, ez pedig a Jackass!

Nálunk egy picit csípősebbre sikerült a hozzáadott Moruga-portól, de ha még bárki számára fogyasztható módon készítenéd, egy adag Cayenne-csili is tökéletes ebbe a friss salsába.

Ezer változatban finom, a lényeg, hogy grillezz hozzá paprikát, és adj hozzá valamit, amitől egy kicsit savanykás, és két másik hozzávalót, amitől csípős és édes lesz. Grillsajtok, egyszerű húsok tetején egyszerűen fenomenális.

Ebben van a csilik helye!
Ebben van a csilik helye!losinstantes

Hozzávalók

  • 2 darab sárga kaliforniai paprika
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 2 darab paradicsom meghámozva
  • ízlés szerint cayenne-bors, füstöltpaprika-por, só és frissen tört zöld bors
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg alaposan a beolajozott zöldségeket, majd vágd nagyon apró darabokra és dolgozd el jól a fűszerekkel és az olívaolajjal. Ha ezzel megvagy, tedd néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek