Tudjuk, mit eszel idén nyáron: juhtúrós tésztasaláta cukkinivel és aszalt paradicsommal

Ez a tésztasaláta olyasmi, ami hidegen is tökéletesen finom, főleg, ha épp egy szelet forró, grillezett csirkecomb kerül mellé egy kis citromhéjjal és reszelt sajttal.

Nem hiányozhatnak belőle a zöldfűszerek, így ha van a kertben friss petrezselyem, kapor és snidling, ne sajnáld belőle, ahogy a friss paradicsomokat sem!

Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Fotó: Wiktory

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csokor friss petrezselyem összevágva
  • 15 deka feldarabolt friss koktélparadicsom
  • 10 deka juhtúró
  • 2 nagy bögre durumpenne
  • 1 darab cukkini felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 0.5 darab lila hagyma felkockázva
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom összevágva
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, és még melegen add hozzá a tejszínt és a vajat. Közben süsd meg az olajon egy kissé a besózott cukkinidarabokat. Ha langyosra hűlt, forgasd össze a többi hozzávalóval, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. 

Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Fotó: Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Fotó: Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Fotó: Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Fotó: Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Fotó: Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Fotó: Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Fotó: Wiktory
7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél
7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél

Olajat teszel a főzővízbe? Ráöntöd a szószt a tésztára? Tudsz te ennél jobbat is!

Tovább »

Még több recept

Ezek a klassz lazacfasírtok hamburgerben és paradicsomos tészta mellett is tökéletesek

Kedvencünk egy adag házi tészta tetején, amihez paradicsomszószt készítünk, majd fekete olívával és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

február28., 06:00

Spenótos zabpalacsinta, snidlinges juhtúróval töltve

Ha egy kicsit elég volt már a húsból az ünnepek után, készítsd el ezt a jó kis pikáns, spenótos fogást vacsorára vagy ebédre.

2020. január7., 12:00

Sült zabpehely banánnal és szerecsendióval – egy adag narancsos tejszínnel tálald!

Ha többeknek készítesz reggelit, a sült zab remek döntés lehet, ahogy akkor is, ha a megszokottnál egy kicsit egészségesebb desszertet dobnál össze. Ebben a banános-szerecsendiós változatban még nem csalódtunk. Egy kevés narancsos vagy karamellás fagyitól, vagy tejszínhabtól egészségesebb nem lesz, de sajnos sokkal finomabb.

március5., 10:20

Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

február27., 06:00

Spenótos csicseriborsó-saláta sült fokhagymával

Ha te is szereted a csicseriborsót, akárcsak a spenótot és minden olyan ételt, amik napközben nem nehezítenek el, jó hírünk van. Ez a fogás remekül laktat, mégsem tör majd rád utána a kajakóma.

március4., 08:53

Sült tészta tökkel és spenóttal – kétféle sajtot olvasztottunk a tetejére

Egy adag sült fokhagyma és egy kevés pecorino sajt teszi tökéletessé ezt az egyszerű vega fogást. Talán már mondanunk sem kell, hogy húsevőknek köretként is tökéletes.

március4., 10:59

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.