Tudjuk, mit eszel idén nyáron: juhtúrós tésztasaláta cukkinivel és aszalt paradicsommal

Ez a tésztasaláta olyasmi, ami hidegen is tökéletesen finom, főleg, ha épp egy szelet forró, grillezett csirkecomb kerül mellé egy kis citromhéjjal és reszelt sajttal.

Nem hiányozhatnak belőle a zöldfűszerek, így ha van a kertben friss petrezselyem, kapor és snidling, ne sajnáld belőle, ahogy a friss paradicsomokat sem!

Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 csokor friss petrezselyem összevágva
  • 15 deka feldarabolt friss koktélparadicsom
  • 10 deka juhtúró
  • 2 nagy bögre durumpenne
  • 1 darab cukkini felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 0.5 darab lila hagyma felkockázva
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom összevágva
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, és még melegen add hozzá a tejszínt és a vajat. Közben süsd meg az olajon egy kissé a besózott cukkinidarabokat. Ha langyosra hűlt, forgasd össze a többi hozzávalóval, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. 

Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
kapcsolódó 7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél
7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél

Olajat teszel a főzővízbe? Ráöntöd a szószt a tésztára? Tudsz te ennél jobbat is!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

február23., 10:08

Olasz grillzöldségsaláta balzsamecettel és parmezánnal – hidegen még finomabb

Nem kötelező a grillen csakis húsokat készíteni. Ha húsmentes napot tartanál, néhány perc alatt süsd készre kedvenc zöldségeid és készítsd el ezt a remek, olasz salátát. Csinálj belőle jó nagy adagot, mert hidegen még finomabb.

2021. június2., 10:44

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

február8., 07:24

Mustra