Tudjuk, mit eszel idén nyáron: juhtúrós tésztasaláta cukkinivel és aszalt paradicsommal

Ez a tésztasaláta olyasmi, ami hidegen is tökéletesen finom, főleg, ha épp egy szelet forró, grillezett csirkecomb kerül mellé egy kis citromhéjjal és reszelt sajttal.

Nem hiányozhatnak belőle a zöldfűszerek, így ha van a kertben friss petrezselyem, kapor és snidling, ne sajnáld belőle, ahogy a friss paradicsomokat sem!

Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csokor friss petrezselyem összevágva
  • 15 deka feldarabolt friss koktélparadicsom
  • 10 deka juhtúró
  • 2 nagy bögre durumpenne
  • 1 darab cukkini felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 0.5 darab lila hagyma felkockázva
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom összevágva
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, és még melegen add hozzá a tejszínt és a vajat. Közben süsd meg az olajon egy kissé a besózott cukkinidarabokat. Ha langyosra hűlt, forgasd össze a többi hozzávalóval, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. 

Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
kapcsolódó 7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél
7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél

Olajat teszel a főzővízbe? Ráöntöd a szószt a tésztára? Tudsz te ennél jobbat is!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

július31., 12:52

Spenótos zabpalacsinta, snidlinges juhtúróval töltve

Ha egy kicsit elég volt már a húsból az ünnepek után, készítsd el ezt a jó kis pikáns, spenótos fogást vacsorára vagy ebédre.

2020. január7., 12:00

Sárgadinnyés garnélasaláta – ez a tökéletes nyári ebéd

Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.

augusztus2., 10:24

Olasz grillzöldségsaláta balzsamecettel és parmezánnal – hidegen még finomabb

Nem kötelező a grillen csakis húsokat készíteni. Ha húsmentes napot tartanál, néhány perc alatt süsd készre kedvenc zöldségeid és készítsd el ezt a remek, olasz salátát. Csinálj belőle jó nagy adagot, mert hidegen még finomabb.

június2., 10:44

Kukoricás-cukkinis tócsni – egy nagy adag fokhagymás tejföllel lesz a legfinomabb

A tócsni klasszikus változatban a legnépszerűbb, de ha mellőznéd a burgonyát, vagy csak kevesebbet ennél belőle, dobd fel néhány extra zöldséggel – ezektől csak finomabb lesz. Ha fokhagymásan megunod, Srirachát keverj a tetejére kanalazott tejfölbe.

július29., 10:24

Extra gyors bolognai pásztorpite – kedvenc bolognai ragunk új ruhában

Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.

július28., 10:24

Mustra