Ebbe az ananászos-mangós cobblerbe nálunk egy kevés csili is került

Tálaláskor egy nagy adag tejszínnel és kókuszpehellyel a legfinomabb.

Nagyon szeretjük az ananász, csili és a méz kombinációját, miért hagynánk hát ki ebből a sütiből? A csiliből nem tettünk annyit, hogy a desszert csípős legyen, csak egy késhegynyi került bele azért, hogy még inkább előcsalogassa az egzotikus ízeket.

Így tálalva ez az egyszerű desszert is lehet elegáns.
Így tálalva ez az egyszerű desszert is lehet elegáns.Wicki58

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez

  • 25 deka ananász kis darabokra felkockázva
  • 25 deka érett mangó felszeletelve
  • 1 késhegynyi csili
  • 1 nagy evőkanál porcukor
  • 1 kisebb darab biolime leve és héja
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

A tésztához

  • 25 deka liszt
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 darab tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 5 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Kissé keverd össze a gyümölcsöket a keményítővel, cukorral, csilivel, sóval és a lime levével és héjával, majd kanalazd a keveréket egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára. A tésztával is nagyjából ugyanennyi dolgod lesz: keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá a cukrot, sót, sütőport és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. 

Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek

Mindkettőben közös a saját levében, pici cukorral karamellizálódó gyümölcs. Az egyikre morzsa kerül, a másikra tészta. Gyors, gyümölcsös, finom.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Bogyósgyümölcs-crumble – ehhez nem kell mesterszakácsnak lenned

A crumble, vagyis a morzsasüti egy pofonegyszerű angol édesség, aminek lényege az, hogy alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta. Rendkívül ronda desszert, de pont így szeretjük.

2020. február9., 09:20

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek