A feta és a cseresznye tökéletes páros ebben az izgalmas nyári salátában

Ha cseresznyéről van szó, ne csak desszertekben gondolkodj. Tökéletesen harmonizál sós, aromás sajtokkal, de ha úgy érzed, hogy az már neked túl sok lenne, egy adag kevésbé pikáns mozzarellával dobd fel ezt a salátát.

Ahogy ebben a salátában is finom ez a gyümölcs a sajttal, úgy egy hideg cseresznyelevest is bátran tálalj néhány gombóc mini mozzarellagolyóval, kakukkfűvel és egy kevés balzsamecettel.

Hozzávalók:

A salátához

  • 1 bögre kimagozott cseresznye
  • 0.5 bögre pirított dió kicsit összetörve
  • 15 deka feta felkockázva vagy szétmorzsolva
  • 2 nagy marék salátakeverék
  • 3 szál zellerszár felkockázva

Az önetethez

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál cseresznyelekvár
  • 2 nagy evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha az előkészületekkel megvagy, akkor már túl is jutottál a munka nehezén. Dolgozd el alaposan egymással az önetet hozzávalóit, majd locsold a saláta tetején elrendezett sajt, cseresznye, dió és zeller tetején. Ha a fetánál a kecskesajtot jobban szereted, az is tökéletes hozzá. 

kapcsolódó Cseresznye nélkül nincs élet
Cseresznye nélkül nincs élet

Pite, leves, bor vagy pálinka, cseresznyéből mindenki készíthet valami kedvére valót.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors tortellinisaláta friss zöldségekkel – még az olasz tészta is lehet egészségesebb

Ha imádod az olasz konyhát, de már neked is feltűnt a szénhidrátorgia, amivel a rajongás jár, dobj össze salátát az izgalmas pastákból. Frissen készített tortellinivel a legjobb, de mivel nem vagyunk szuperhősök, egy jó minőségű bolti adagból is simán összedobjuk.

október1., 12:52

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

augusztus21., 12:52

Recept hétvégére: dobj össze egy gyors húslevest ázsiai aromákkal!

A hagyományos húsleves tökéletes vasárnapra, de abból már mindenkinek van egy jó receptje. Ha egy kis csavarral készítenéd ezt a finomságot, dobd össze ázsiai hangulatban, mert úgy is nagyon finom.

október24., 10:24

Nyári tésztasaláta – ezzel kezdőként sem tévedhetsz

Nincs is jobb nyáron azoknál a fogásoknál, amikből egy nagy adaghoz maximum egy kis tésztát kell főznünk, még jobb, ha az összes, fagyasztóban és hűtőben várakozó zöldség felhasználható bele. Ez a saláta pont ilyen, ráadásul langyosan és jéghidegen is finom.

augusztus7., 12:52

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Mustra