Olívás-gombás melegszendvicskrém – klassz vega fogás percek alatt

Ha szereted a különleges kombinációkat, egy kevés hideg, mézes fekete áfonyát kanalazz a sűrű, gombakrémmel készült falatok mellé.

Barna kenyérrel és kaláccsal is jól működik ez a változat, és az sem baj, ha már néhány naposak a péksütemények, a sütőben úgyis tökéletesen ropogósra pirulnak majd.

Egy kis extra sajt és friss petrezselyem sem árt neki.
Egy kis extra sajt és friss petrezselyem sem árt neki.Fotó: Rus32

Hozzávalók:

  • 2 nagy evőkanál fekete olíva apróra vágva
  • 2 bögre vargánya és barna csiperke keveréke (bármilyen fajtából készítheted)
  • ízlés szerint só, bors, oregánó
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 marék aszalt paradicsom felaprítva
  • 20 deka mozzarella lereszelve
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymákat és az aprítógépben összetört gombát, majd fűszerezd, és ha megpuhultak, vedd le a tűzről. Ha már legalább langyosra hűlt a keverék, keverd el benne a többi hozzávalót is, és kanalazd a kenyér- vagy kalácsszeletekre, majd pirítsd meg a melegszendvicseket a sütőben. Egy kis extra sajt és friss petrezselyem is jól áll neki. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

A hagyományos zakuszka erdei gombákkal még finomabb

A gombás zakuszkánál legtöbbször a padlizsán vagy a bab helyett előre megfőzött vagy nyers, ledarált gombát használnak. Az extra hozzávaló lehet csiperke, rókagomba és erdeigomba-keverék is, ami még finomabb, ha egy kevés murok, vagyis sárgarépa is kerül mellé.

2020. augusztus21., 06:04

Mexikói fogás gyorsan: melegszendvicskrém mexikói fűszerekkel és kukoricával

Ha elkészült, egy nagy kanál jéghideg csípős, paradicsomos salsát kanalazz a tetejére.

2020. június20., 06:00

Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

február3., 06:04

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

február27., 06:00

Spórolj a kalóriákkal, a gomba segíteni fog: barna sörös-gombás pásztorpite édesburgonyával

Még a legdurvább, leghizlalóbb gombaféle 10 dekájában is csak 40 kalória van, de ha a csiperkét választod ehhez a fogáshoz, akkor akár 22-ből is megúszhatod.

2020. január8., 12:04

Készíts tejfölös pizzát erdei gombákkal és sajttal

Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.

február14., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.