Olívás-gombás melegszendvicskrém – klassz vega fogás percek alatt

Ha szereted a különleges kombinációkat, egy kevés hideg, mézes fekete áfonyát kanalazz a sűrű, gombakrémmel készült falatok mellé.

Barna kenyérrel és kaláccsal is jól működik ez a változat, és az sem baj, ha már néhány naposak a péksütemények, a sütőben úgyis tökéletesen ropogósra pirulnak majd.

Egy kis extra sajt és friss petrezselyem sem árt neki.
Egy kis extra sajt és friss petrezselyem sem árt neki.Fotó: Rus32

Hozzávalók:

  • 2 nagy evőkanál fekete olíva apróra vágva
  • 2 bögre vargánya és barna csiperke keveréke (bármilyen fajtából készítheted)
  • ízlés szerint só, bors, oregánó
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 marék aszalt paradicsom felaprítva
  • 20 deka mozzarella lereszelve
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymákat és az aprítógépben összetört gombát, majd fűszerezd, és ha megpuhultak, vedd le a tűzről. Ha már legalább langyosra hűlt a keverék, keverd el benne a többi hozzávalót is, és kanalazd a kenyér- vagy kalácsszeletekre, majd pirítsd meg a melegszendvicseket a sütőben. Egy kis extra sajt és friss petrezselyem is jól áll neki. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

A bográcsos egyik legfinomabb változata: vörösboros pörkölt vargányával

Vaddisznóból, sertésből és marhából is készülhet ez a klassz fogás, aminek a titka a vörösbor mellett az, hogy elég időt adjunk neki a tűzön.

2020. július19., 06:00

Ezerféleképpen felhasználhatod: rókagombamártás majoránnával és fokhagymával

Ezzel az egyszerű szósszal jól feldobhatod a vadhúsokat, szárnyasokat, de még egy nem túl aromás grillezett sajtot is.

2020. július16., 06:04

A hagyományos zakuszka erdei gombákkal még finomabb

A gombás zakuszkánál legtöbbször a padlizsán vagy a bab helyett előre megfőzött vagy nyers, ledarált gombát használnak. Az extra hozzávaló lehet csiperke, rókagomba és erdeigomba-keverék is, ami még finomabb, ha egy kevés murok, vagyis sárgarépa is kerül mellé.

2020. augusztus21., 06:04

Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

február3., 06:04

Vacsoraötlet hétköznapokra: citromos-articsókás csirkepiccata

A piccata egyszerű, olasz fogás, ami hazájában leggyakrabban borjúhússal készül, de csirkével és hallal is remek lesz. Már mutatjuk is, mennyire megúszósan!

március6., 11:20

Elegáns vacsora hó végén is: gombakrémleves szilvahabbal

Ezen a héten olyan recepteket gyűjtöttünk, amik elég menők ahhoz, hogy akár házigazdaként is bevállald a vendégek előtt, mégsem terheli meg a konyhapénzt a hó végén sem túlságosan. Ehhez a leveshez négy főre elég egy doboz gomba, egy tejszínhab és egy nagy kanál szilvalekvár.

2020. augusztus27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.