Olívás-gombás melegszendvicskrém – klassz vega fogás percek alatt

Ha szereted a különleges kombinációkat, egy kevés hideg, mézes fekete áfonyát kanalazz a sűrű, gombakrémmel készült falatok mellé.

Barna kenyérrel és kaláccsal is jól működik ez a változat, és az sem baj, ha már néhány naposak a péksütemények, a sütőben úgyis tökéletesen ropogósra pirulnak majd.

Egy kis extra sajt és friss petrezselyem sem árt neki.
Egy kis extra sajt és friss petrezselyem sem árt neki.Fotó: Rus32

Hozzávalók:

  • 2 nagy evőkanál fekete olíva apróra vágva
  • 2 bögre vargánya és barna csiperke keveréke (bármilyen fajtából készítheted)
  • ízlés szerint só, bors, oregánó
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 marék aszalt paradicsom felaprítva
  • 20 deka mozzarella lereszelve
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymákat és az aprítógépben összetört gombát, majd fűszerezd, és ha megpuhultak, vedd le a tűzről. Ha már legalább langyosra hűlt a keverék, keverd el benne a többi hozzávalót is, és kanalazd a kenyér- vagy kalácsszeletekre, majd pirítsd meg a melegszendvicseket a sütőben. Egy kis extra sajt és friss petrezselyem is jól áll neki. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

Spórolj a kalóriákkal, a gomba segíteni fog: barna sörös-gombás pásztorpite édesburgonyával

Még a legdurvább, leghizlalóbb gombaféle 10 dekájában is csak 40 kalória van, de ha a csiperkét választod ehhez a fogáshoz, akkor akár 22-ből is megúszhatod.

január8., 12:04

Mexikói penne avokádóval – ne csak olasz tésztákban gondolkodj!

Mexikói hangulatban is készülhetnek klassz tésztaételek, amiket könnyen egészségesebbé varázsolhatsz friss jalapeño paprikával, friss avokádóval és apróra kockázott paradicsomokkal.

szeptember26., 06:04

Vargányás, tejszínes sertésszűzcsíkok egyszerűen – házi tésztával tálald!

...De azért vajas pirítóssal is lecsúszik.

2019. november19., 09:24

A bográcsos egyik legfinomabb változata: vörösboros pörkölt vargányával

Vaddisznóból, sertésből és marhából is készülhet ez a klassz fogás, aminek a titka a vörösbor mellett az, hogy elég időt adjunk neki a tűzön.

július19., 06:00

Rengeteg ételt feldob egy nagy adag fűszeres paradicsomcsatni

A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.

szeptember24., 06:04

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

szeptember25., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.