Nálunk a tetejére néha egy kanál langyos lilahagyma-lekvár, máskor egy kevés kaviár vagy egyszerű füstöltpaprika-por kerül, így lesz az egyszerű vacsorából valami igazán fenszi azokon a hétköznapokon, amikor az embernek semmi kedve ennél bonyolultabb fogást összedobni. Ha az aszalt szilvánál valami magyarosabra vágysz, kolbászkockákkal helyettesítsd.
Hozzávalók
- 20 deka reszelt cheddar
- 3 evőkanál puha vaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 darab tojás
- ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
- 1 kis marék aszalt szilva felaprítva
- 1 teáskanál barna cukor
Elkészítés:
Dolgozd el egymással alaposan a hozzávalókat, majd tedd rozskenyérszeletekre és néhány perc alatt süsd készre a forró sütőben. Tökéletes vacsorára és akár reggelire is egy nagy adag tejeskávé mellé. Ha még gazdagabb fogást készítenél belőle, egy adag tükörtojással tálald.
14 fajta cheddart kóstoltunk, lédig és méregdrága csomagolt is volt a teszten, és mindkét csapatból találtunk igazán finomat.
Tovább olvasom