Az erdélyi édes málét próbáltátok már?

Egy jól ismert finomság, ami nálunk gyümölcsökkel készült el.

Ha valami izgalmasat készítenél úgy, hogy nem vered magad nagy költségekbe, ez az autentikus fogás lesz a te recepted!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 bögre máléliszt
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 darab tojás
  • 1 nagy bögre vegyes erdei gyümölcs
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 0.5 bögre málnaszörp
  • 2 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

A liszteket, a szódabikarbonát, vaníliát, sót és a cukrot keverd el egy nagy tálban. A tojássárgáját dolgozd el a tejjel, majd az egészet a száraz hozzávalókkal. Végül dolgozd el benne a keményre vert tojásfehérjét is. Kivajazott tepsikben, 180 fokon, 30 perc kell neki.

A gyümölcsraguhoz csak melegítsd össze a gyümöcsöt a forró vajjal és málnaszörppel, majd adj neki kis lángon negyedórát, és ezzel a tetején tálald a langyosra hűlt szeleteket.  

Ha nem megy a jó reggeli rutin, nem biztos, hogy erőltetni kell
Ha nem megy a jó reggeli rutin, nem biztos, hogy erőltetni kell

Van, aki korán reggel adja meg magának a szükséges énidejét, de erre nem mindenki képes.

Tovább »

Még több recept

Csokis-narancsos chiapuding – reggel már semmi dolgod nem lesz vele

A chiapuding akkor a legjobb választás, ha tudod, hogy reggel már nem sok időd lesz valami egészségeset összedobni. Ezt a fogást előző este kell összekeverned, és reggelre tökéletesen összeáll majd.

március12., 06:00

Legalább kétféle sajttal érdemes készítened ezt a zöldséges pitét

Kis adagokban előételként, egyben sütve könnyű vacsoraként tálalhatod ezt az egyszerű pitét, amihez jól illik egy füstös-paprikás szósz, de egy aszalt gyümölcsös erdeigomba-ragu is.

szeptember27., 06:04

Ez a céklás tabbouleh még finomabb, mint az eredeti

Végre itt az ősz, és vele a tökös és céklás ételek szezonja! Nincs is más teendőnk, mint minél több jól ismert fogásunkat feldobni ezekkel az egészséges alapanyagokkal.

szeptember27., 06:04

Rengeteg ételt feldob egy nagy adag fűszeres paradicsomcsatni

A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.

szeptember24., 06:04

Csilis bab húsgolyókkal – ezzel nem lesz sok munkád

Így is készülhet babos-húsos fogás: egy kicsit olaszos, egy kicsit mexikói hangulatú lesz a végeredmény, amit rizzsel, szendvicsbe töltve, de akár egy szelet friss kenyérrel is tálalhatsz.

szeptember27., 06:04

Ez a csilis-ananászos zabsmoothie délig biztosan ellát energiával

A smoohie-kban az a legjobb, hogy télen és nyáron, melegen és hidegen is pillanatok alatt készíthetünk magunknak egyet-egyet belőlük. Szállíthatók, elférnek bennük a már nem túl szép gyümölcsök is, és ebben a zabos változatban ráadásul jól eltelítenek.

február27., 09:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.