Miért ennyire drága a macaron?

A macaron az a kis színes, roppanós falatka, még hivatalosabb nevén tojásfehérje, porcukor, mandulaliszt és ételszínezék felhasználásával készülő kerek, édes sütemény. De ha csak ennyi összetevője van, miért fizetünk több száz forintot darabjáért?

De komolyan: annyira sok munka lenne vele, vagy azért ennyi az ára, mert most éppen trendi, és bármennyiért megvesszük, csak hogy az Instagramon pózolhassunk vele? Esetleg az alapanyagául szolgáló mandulaliszt lenne ennyire költséges? 

A moneyinc.com igyekezett utánajárni a válasznak, és sorra vették, mi lehet ennyire költséges az édes falatkák előállításakor. Nos, több oka is van: az egyik valóban a mandulaliszt, ami sokszor kiegészül egy rakás más, drága ízesítővel, mint például vaníliával. A töltelékét sem lehet megúszni egyszerű, színezett margarinból: sokszor minőségi csokoládé, sajtkrém, tejszín és friss gyümölcsök vannak benne, amik mind viszonylag drága alapanyagok. 

Elég nehéz elkészíteni is, de mindenképpen szakképzett munkaerőt kíván, ami szintén költséges. A cupcake elkészítésének elsajátítása egy szakember számára negyedóra, míg a macaronok minden apró trükkje, ízesítésének megjegyzése akár két hónap is lehet. 

És igen, a trend is segíti az árak magasan tartását: a macaron divatos, jó híre van, és azoknak a vásárlóknak készül, akik hajlandók megfizeti az árát – különösen, amikor rájuk tör a vágy valami édességre.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.