Mogyoróvaj-rajongó vagy? Tálald csirkemellel és ananászos raguval!

Érdemes adnod egy esélyt a mogyoróvajnak a húsok mellé kínált ragukban is, mert jóval finomabb, mint amikor az üvegből kanalazva kóstolod meg először.

Ebben a finomságban egy kis szójaszósz, tejszín és ananász dobja fel a mogyoróvajas csirkét.

Kis adagban is jól laktat.
Kis adagban is jól laktat.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál étolaj
  • 40 deka csirkemell felkockázva
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors, juharszirup, csili
  • 1 bögre ananász felkockázva
  • 1 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Süsd fehéredésig a húst a forró olajon, majd add hozzá sorban az összes többi hozzávalót, és puhítsd néhány percig kis lángon, fedő alatt. Frissen párolt petrezselymes-korianderes rizzsel és lime-szeletekkel tálald. 

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább »

Még több recept

Kecskesajttal és aszalt paradicsommal a legfinomabb a reggeli omlett

Szezonban ne hagyd ki belőle a friss paradicsomokat, bazsalikomleveleket és egy nagy marék rukkolát sem.

január16., 06:04

Grépfrútos-pisztáciás reggeli saláta – egy kanál mézzel és sópehellyel lesz igazán különleges

Akár egy reggeli bruch része is lehet ez az elegáns reggeli saláta, ami tökéletes hétvégére, amikor egy kicsit több időd van összedobni reggelire valami igazán különlegeset.

január16., 06:04

Kuszkusz fetával és barackkal – tökéletes életmódváltó saláta

Imádjuk együtt az édes és sós ízeket, még jobb, ha az egész egy percek alatt elkészíthető, gyors kuszkuszos vacsoraként kerül az asztalra. Feta helyett kecskesajtot, friss vagy konzervbarack helyett akár aszalt változatot is választhatsz.

január14., 06:04

Ez a meleg karfiolos saláta mascarponéval és bazsalikommal az igazi

Bármelyik kezdő szakács könnyen összedobja ezt a gyors, meleg salátát, amit aztán csirke, halak és vörös húsok mellett is bevethetsz.

január10., 06:04

Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

január15., 06:04

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

január14., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.