Mogyoróvaj-rajongó vagy? Tálald csirkemellel és ananászos raguval!

Érdemes adnod egy esélyt a mogyoróvajnak a húsok mellé kínált ragukban is, mert jóval finomabb, mint amikor az üvegből kanalazva kóstolod meg először.

Ebben a finomságban egy kis szójaszósz, tejszín és ananász dobja fel a mogyoróvajas csirkét.

Kis adagban is jól laktat.
Kis adagban is jól laktat.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál étolaj
  • 40 deka csirkemell felkockázva
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors, juharszirup, csili
  • 1 bögre ananász felkockázva
  • 1 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Süsd fehéredésig a húst a forró olajon, majd add hozzá sorban az összes többi hozzávalót, és puhítsd néhány percig kis lángon, fedő alatt. Frissen párolt petrezselymes-korianderes rizzsel és lime-szeletekkel tálald. 

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább »

Még több recept

Jeges banánshake mogyoróvajjal és csilivel – ez biztosan felébreszt!

Hagyjuk most egy kicsit a hagyományos, sokgyümölcsös változatokat, jöjjön egy jéghideg fűszeres!

július8., 06:04

Vörösborral főtt csirkecacciatore – füstölt paprikával a legfinomabb

Az olasz csirkepörkölt csak egy kicsit más, mint a mienk, de arra épp elég a változtatás, hogy legalább akkora rajongói legyünk, mint a hazai változatnak.

augusztus13., 06:00

Narancsos-mogyoróvajas kekszek – 4 összetevőből fél óra alatt elkészülnek

Minden olyan finomságot rajongunk, amiből úgy lesz klassz édesség, hogy nem kell vele sokat dolgoznunk, és minél több természetes, egészséges összetevő van bennük. Ez a menő keksz pont ilyen: mogyoróvaj, tojás és narancs kell hozzá, és valamilyen természetes, lassan felszívódó édesítő.

február7., 11:24

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Afrikai földimogyoró-leves – ha te is imádod a megúszós különlegességeket

Nincs is jobb hétvégén, mint egy adag húsleves, míg hétköznap talán a krémlevesek praktikusabbak. Ha pedig épp egyikhez sincs kedved, ezt az afrikai hangulatú finomságot próbáld ki!

szeptember13., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.