Májjal és hagymalekvárral is finom a sült karaj

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

Ha hagymalekvár épp nincs otthon, erdei gombákból készíts egy kevés vajas ragut, így lesz a végeredmény tökéletes.

Hozzávalók:

  • 6 szelet karajszelet kiklopfolva
  • 6 evőkanál hagymalekvár
  • 0.5 kiló csirkemáj
  • 2 csomag baconszelet
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

Bélelj ki egy kisebb formát alufóliával, majd szép sorban a baconszeletekkel. Erre helyezd a besózott és borsozott, lisztbe forgatott húsokat (4 szeletet), majd mehet rá a hagymalekvár, arra máj, egy kevés rozmaring és só, majd a maradék húsok. Fedd be az egészet baconnel, és süsd a szeletek vastagságától függően legalább egy órán át közepesen forró sütőben. Ekkor borítsd ki egy tepsire, és pirítsd rá a szalonnát még negyedóra alatt. Ha van otthon néhány mozzarellarúd, azokat se hagyd ki a közepéből. 

Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé
Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé

Ez az alig kalóriás köret minden zsírosabb hús mellett tökéletes kísérő, amit ráadásul nagyjából egy perc alatt összedobhatsz, amint a zöldségek elkészültek a grillen. Fűszerezés után friss bazsalikommal és egy-egy nagy marék rukkolával forgasd össze.

Tovább »

Még több recept

Hidegen és melegen is tökéletes: édes-csípős thai tésztasaláta

Ha szereted a csípőset, itt az idő, hogy bevállalj egy adagot ebből a tésztaételből, amihez vacsorára szerintünk nem is kell más, esetleg egy kis adag grillezett csípős-vajas garnélafarok.

július2., 06:04

Édesburgonyával sült karaj ementálival – három kedvencünk egy tepsiben

Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.

június6., 06:00

Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval

A velős pirítós óta tudjuk, hogy a velő tényleg a legegyszerűbb ételeket is feldobja, de ha ez nem lenne elég, készítettünk mellé egy nagy adag fehérboros, mazsolás ragut is.

2019. december6., 09:24

Desszertek és húsok mellett is tökéletes ez a rumos-borsos cseresznyeöntet

Nem csak a köreten nem kell agyalnod: ez a ragu nem igényel a tányérra semmilyen speciális ízesítést, ami a húsokat illeti. Csak grillezz meg néhány joghurtban pihentetett felsőcombfilét, és kész is a nem mindennapi, tavaszi-nyári ebéd.

június28., 06:27

A mustáros-sörös karaj egy adag egyszerű snidlinges burgonyasaláta mellett is tökéletes

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

június3., 06:00

Kapros lazac dip – használd ki a friss fűszernövények szezonját!

Reggelire, könnyű vacsorához vagy vendégváró előételként is tálalhatod ezt az érdekes fogást, amit most a szezonban igazán friss kaporral tudsz elkészíteni.

június28., 06:27

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.