Cheddar sajttal és erdei gombás raguval a legegyszerűbb karajszeletek is izgalmasak

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

Egy kevés aszalt gyümölcs a vajjal és vöröshagymával puhított gombás raguba és egy kis lilaburgonya-püré, és máris fenszi vacsorává minősül egy egyszerű sertésszelet. Már mutatjuk is, hogyan.

Dupla és tripla adagban is elfogy.
Dupla és tripla adagban is elfogy.Fotó: Mark_KA

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kiló sertésrövidkaraj felszeletelve
  • 10 szelet bacon
  • 0.5 bögre liszt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 deka cheddar sajt lereszelve
  • 5 deka vaj
  • 4 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só, bors, füstölt pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

Klopfold ki egy kicsit a szeleteket, majd fűszerezd a lisztet és forgasd meg benne a húsokat. Süsd elő a forró olajon, majd rétegezd egy jénaiban a többi hozzávalóval tetszés szerint úgy, hogy egy adag vaj legyen a tál legalján, és a tejfölből és sajtból jusson a tetejére is. Löttyints alá egy kis vizet, majd fólia alatt süsd legalább fél órán át, utána fólia nélkül is adj neki egy kis színt. Remek alap ahhoz is, hogy zöldségekkel készítsd, így nyugodtan tehetsz bele vékonyra vágott vöröshagymát, cukkinit vagy édesburgonyát is. Tálald a gombás raguval vagy egy klassz, friss salátával. 

Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?
Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?

Nem akarsz a szeleteléssel vesződni, hogy aztán egyenként kelljen kisütnöd a húsokat? Van más megoldás is!

Tovább »

Még több recept

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

A mustáros-sörös karaj egy adag egyszerű snidlinges burgonyasaláta mellett is tökéletes

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

június3., 06:00

Édesburgonyával sült karaj ementálival – három kedvencünk egy tepsiben

Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.

június6., 06:00

Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

szeptember27., 06:04

Májjal és hagymalekvárral is finom a sült karaj

Ha hagymalekvár épp nincs otthon, erdei gombákból készíts egy kevés vajas ragut, így lesz a végeredmény tökéletes.

június5., 06:00

Karaj kétféle hagymával és füstölt paprikával – klassz, magyaros fogás egyszerűen

A karaj a hagymával tökéletes páros, és ha még egy kis tejszínes-vajas burgonyapürét is készítesz mellé, igazán kiadós, magyaros ebédet dobhatsz össze.

június10., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.