Banános-narancsos koktél – frissen facsart naranccsal tökéletes reggeli ital

Egyre melegszik az időjárás, így egyre több okunk van arra, hogy keverjünk néhány klassz, alkoholmentes koktélt. A reggeli mellé is megérdemeljük őket, de a családi grillezések és házibulik is izgalmasabbak velük egy kicsit. Hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten.

Jó, ha már reggel letudod a napi vitaminadagod egy részét, még jobb, ha az egészet ilyen élvezhető formában teszed. Klassz alap ez a koktél arra, hogy mindenféle szirupokkal, akár áfonyával vagy mentával tedd még érdekesebbé.

 

Banándarabokkal az igazi.
Banándarabokkal az igazi.KaarinaS

Hozzávalók 1 személyre

  • 0.5 deci banánszirup
  • 3 deci frissen facsart narancslé
  • 0.5 darab banán felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el a szirupot a narancslével, majd a kockákra vágott gyümölcsöt is kanalazd a pohárba. Buliba, felnőtteknek banánlikőrrel, erősebb változatban egy kevés vodkával is készítheted. 

A legérdekesebb koktéltörténetek: így találták fel a gin-tonikot és a mojitót A legérdekesebb koktéltörténetek: így találták fel a gin-tonikot és a mojitót

Ahogy mondani szokták: kismértékben orvosság, nagymértékben gyógyszer.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kókuszos-fekete ribizlis smoothie – gyors nyári desszertként is bevetheted

Az érett fekete ribizlinél talán nincs is finomabb gyümölcs, és ha marad egy kevés a lekvár és az amerikai palacsinta után, egy marékkal dobj ebbe a smoothie-ba, mert nemcsak egészséges, de nagyon finom lesz a végeredmény.

2021. június25., 10:24

Mangós-vaníliás avokádósmoothie – indítsd a napot egy tartalmas és nagyon finom reggelivel!

A legjobb benne, hogy nem egy könnyű kis ital, amitől fél óra múlva megéhezel, hanem egy jó kis egészséges turmix, ami az avokádótól és a kesudiótól lesz igazán krémes és sűrű.

2020. február9., 12:00

Ezzel indítsd a reggelt: mangó-menta smoothie mézzel és lime-mal

Ha csak néhány perced van reggel, mégis szeretnéd valami nagyon egészségessel bebikázni a nehezen induló napokat, állítsd össze ezt a klassz turmixot, aminek az ízében a mangó és a méz dominál majd.

2020. március11., 06:00

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek