Így lesz igazán ropogós a gofri

Gofriból a ropogós a jó, ami leginkább akkor tűnik fel, amikor az otthoni kissé szivacsos lesz és puha. Mit tehetünk ilyenkor? Már mutatjuk is!

Idő kellene még neki, vagy egyszerűen csak egy jobb receptre van szükség? Esetleg gofrisütőből van jobb, hatékonyabb másnak, akinek igazán finomra és ropogósra sikerül?

Így lesz igazán jó a gofri

A választ a simplyrecipes.com oldala adta meg, ahol azt írják: nincs egyetlen jó válasz, több oka is lehet annak, ha a gofrink inkább egy iskolai tábla letörlésére lenne alkalmas, mint reggelinek. A probléma nyilván a nedvességgel van, hiszen ha a tészta nedves, tehát arányaiban sok benne a folyadék, az könnyen meglágyítja a gofri külső kérgét. Az író például kifejezetten trükkös alkotóelem, mivel nehezebb tészta készülhet vele, és ez szintén kevésbé ropogós végeredményhez vezet.

Akkor hát mi a teendő?

1. Ellenőrizd, hogy a gofrisütő eléggé felmelegedett-e!

A forró sütő azt jelenti, hogy a gofri amint a sütőbe kerül, elkezdi sülni, és nem fokozatosan puhul. Ennek így is kell történnie. A tésztában lévő nedvesség gyorsan gőzzé válik, és a sütő oldalán elpárolog. Ha a vas nem forró, akkor ez nem történik meg, legalábbis nem ilyen gyorsan, és a gofri nem lesz az az igazi, belül puha, kívül ropogós fajta. Hogy a gofrisütő forró legyen, hagyd legalább öt percig melegedni, mielőtt elkezded a gofrik készítését.

2. Cseréld ki az író felét tejre!

Ha íróval készíted, felezd a mennyiségét. A tej segít a vékonyabb, folyékonyabb gofritészta összeállításában, és ez könnyebbé és roppanósabbá teszi a gofrit. Akár soványabb tejet vagy mandulatejet is használhatsz, az sem rontja el. 

3. Süsd a kész gofrikat a sütőben!

Egyesek szerint a sütőben még rá kell húzni a gofriknak néhány percet. Ha eleve ropogósak lettek, ez nem szükséges, de ha túl puhára sikerültek, sokat segíthet a rásütéses trükk. A sütő bónuszként melegen is tartja a gofrikat a tálalásig.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.