Így lesz igazán ropogós a gofri

Gofriból a ropogós a jó, ami leginkább akkor tűnik fel, amikor az otthoni kissé szivacsos lesz és puha. Mit tehetünk ilyenkor? Már mutatjuk is!

Idő kellene még neki, vagy egyszerűen csak egy jobb receptre van szükség? Esetleg gofrisütőből van jobb, hatékonyabb másnak, akinek igazán finomra és ropogósra sikerül?

Így lesz igazán jó a gofri

A választ a simplyrecipes.com oldala adta meg, ahol azt írják: nincs egyetlen jó válasz, több oka is lehet annak, ha a gofrink inkább egy iskolai tábla letörlésére lenne alkalmas, mint reggelinek. A probléma nyilván a nedvességgel van, hiszen ha a tészta nedves, tehát arányaiban sok benne a folyadék, az könnyen meglágyítja a gofri külső kérgét. Az író például kifejezetten trükkös alkotóelem, mivel nehezebb tészta készülhet vele, és ez szintén kevésbé ropogós végeredményhez vezet.

Akkor hát mi a teendő?

1. Ellenőrizd, hogy a gofrisütő eléggé felmelegedett-e!

A forró sütő azt jelenti, hogy a gofri amint a sütőbe kerül, elkezdi sülni, és nem fokozatosan puhul. Ennek így is kell történnie. A tésztában lévő nedvesség gyorsan gőzzé válik, és a sütő oldalán elpárolog. Ha a vas nem forró, akkor ez nem történik meg, legalábbis nem ilyen gyorsan, és a gofri nem lesz az az igazi, belül puha, kívül ropogós fajta. Hogy a gofrisütő forró legyen, hagyd legalább öt percig melegedni, mielőtt elkezded a gofrik készítését.

2. Cseréld ki az író felét tejre!

Ha íróval készíted, felezd a mennyiségét. A tej segít a vékonyabb, folyékonyabb gofritészta összeállításában, és ez könnyebbé és roppanósabbá teszi a gofrit. Akár soványabb tejet vagy mandulatejet is használhatsz, az sem rontja el. 

3. Süsd a kész gofrikat a sütőben!

Egyesek szerint a sütőben még rá kell húzni a gofriknak néhány percet. Ha eleve ropogósak lettek, ez nem szükséges, de ha túl puhára sikerültek, sokat segíthet a rásütéses trükk. A sütő bónuszként melegen is tartja a gofrikat a tálalásig.

Mustra