Nyáron egy kevés banáncsipsszel és grillezett ananásszal, télen mézeskalácsfűszerekkel és egy nagy adag almás raguval készítsd el. A meleg hónapokban hidegen tálalva is finom.

Hozzávalók
- 1 kiló felkockázott édesburgonya
- 1 nagyobb teáskanál lereszelt gyömbér
- 1 csapott evőkanál barna cukor
- 2 felkockázott lila hagyma
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 5 deci tejszín
- ízlés szerint cayenne-bors, só és bors
- 1 evőkanál puha vaj
Elkészítés:
Puhítsd a zöldségeket és a gyömbért a forró vajon legalább 5 percen át, majd szórd rá a lisztet , öntsd fel 1,5 liter vízzel, add hozzá a tejszínt és főzd puhára. Ha ezzel megvagy, pürésítsd botmixerrel, ízesítd sóval, borssal, a barna cukorral és ha szereted a csípőset, akkor egy kevés Cayenne-csilivel is. Ha turmixolás előtt kiveszel a zöldségekből, azokat is felhasználhatod levesbetétként.

Egy nagy adag friss spenót, narancsszeletek és egy kis mézes-fehérborecetes öntet elég ahhoz, hogy egy tökéletes köretet kapjon ez a néhány perces fogás.
Tovább olvasom