Látogass el a világ állatkertjeibe a kanapédról!

Pillants be egy állatkert mindennapjaiba, ha már falra mászol a szobafogságtól. Látogasd meg Yang Guangot, a pandát, vagy nézd meg, mit csinál éppen Bernhardine, az ázsiai elefánt és családja.

A koronavírus-járvány miatt az állatkertek világszerte bezárták kapuikat a nagyközönség előtt. Vannak, amik azóta már újranyitottak, máshol jobb időkre várnak. Sok helyen viszont úgy döntöttek, hogy a helyzetre való tekintettel webkamerán osztják meg lakóik hétköznapjait azokkal, akik most nem látogathatnak el hozzájuk személyesen. 

Kecskék és bárányok

Folly Farm, Pembrokeshire, Wales

Biztos vagyok benne, hogy nem létezik olyan megrögzött városlakó, aki a karantén ideje alatt egy pillanatra sem játszott el a gondolattal, hogy mi lenne, ha a pezsgő környéket természetközeli otthonra cserélné. A walesi Folly Farm webkamerája egy farm, pontosabban a farmon élő kecskék és bárányok közösségének mindennapjaiba enged bepillantást. Ha szemfüles vagy, az újszülött állatok felbukkanását is elcsípheted. 

Pillants rájuk ezen a linken!

Yang Guang, a panda

Edinburgh Zoo, Edinburgh, Skócia

Yang Guang imád bambuszt rágcsálni – olyannyira, hogy naponta 20 kilót fogyaszt el belőle –, és sosem hagyná ki az éjféli nass időt. A hím panda életét az edinburgh-i állatkert webkameráján keresztül követheted nyomon.

Pillants rá ezen a linken!

Nézd meg, hogyan telik egy panda egy napja az állatkertben
Nézd meg, hogyan telik egy panda egy napja az állatkertbenMaja Hitij

Pápaszemes pingvinek és leopárdcápák

San Diego Zoo, San Diego, Egyesült Államok

A San Diegó-i állatkert webkameráján keresztül a medencéjükbe csobbanó pápaszemes pingvinekkel ismerkedhetsz meg. A vízben feltűnő, úszkáló sötét foltok pedig leopárdcápákat rejtenek, de pánikra semmi ok, a két faj egyedei jó barátai egymásnak. 

Pillants rájuk ezen a linken!

Jegesmedvék

San Diego Zoo, San Diego, Egyesült Államok

A pápaszemes pingvinek nem a San Diegó-i állatkert egyedüli szívtiprói. A tundrát imitáló kifutó a jegesmedvék otthona. A néhány medve bundáján feltűnő fekete folt a szőrük növekedésének megfigyelésére szolgál, ami a vadon élő jegesmedvékkel foglalkozó kutatóknak segít többet megtudni erről a fajról. 

Pillants rájuk ezen a linken! 

Ázsiai elefántok

Dublin Zoo, Dublin, Írország

Bár sok más állatkerthez hasonlóan a dublini állatkert is bezárta a kapuit egy időre, lakói mégsem vonultak vissza teljesen a nyilvánosságtól. Bernhardine, a testvére, Yasmin és utódaik, Asha és Anak ázsiai elefántok, akik általában 10:30 és 12:30 között jelennek meg az állatkert webkamerája előtt. 

Pillants rájuk ezen a linken!

A dublini állatkert webkameráján keresztül ázsiai elefántcsaláddal ismerkedhetsz
A dublini állatkert webkameráján keresztül ázsiai elefántcsaláddal ismerkedhetszUriel Sinai

Zsiráfok

Houston Zoo, Houston, Egyesült Államok

A houstoni állatkert webkamerája előtt a szavanna állatai vonulnak el, de ha éppen mégsem látsz rájuk, a képernyő jobb sarkában található négyágú ikonnal megkeresheted őket. Reggel és este 7 órakor pedig nyomon követheted a zsiráfok etetését. 

Pillants rájuk ezen a linken!

Afrikai állatok a vadonban

Laikipia, Kenya

Persze tökéletesen érthető, ha sokkal szívesebben nézegetsz állatokat a saját élőhelyükön. Az Explore.org-nak hála afrikai vadállatok életébe leshetsz bele a kenyai Laikipia körzetben elhelyezett webkamerán át. 

Pillants rájuk ezen a linken!

Less bele az afrikai vadállatok életébe
Less bele az afrikai vadállatok életébeWolfgang Kaehler

Budapesti állatok

Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest

Ugyan vidéken sok állatkert megnyitotta már a kapuit, a Fővárosi Állat- és Növénykert jelenleg is zárva van, de beleshetsz néhány lakójának a hétköznapjaiba. A webkamerákon keresztül orrszarvúkkal, zsiráfokkal, elefántokkal, fókákkal, vízidisznókkal, orangutánokkal és még sok más állattal ismerkedhetsz. 

Pillants rájuk ezen a linken!

Ha a gyerkőcöd már szemtanúja volt a zsiráfetetésnek és látta előbújni a jegesmedvéket, olvasd el a cikkünket arról, hogyan ütheti el az időt kreatívan

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra