A kertben grillezni még ezekben a napokban sem tilos, és ha már kint vagytok, tarthattok tematikus görög, török, horvát vagy olasz esteket. Előbbi kettő menüjébe tökéletesen illik majd ez a húsos szőlőlevél, na és persze egy-egy adag füstös szuvlaki.
Hozzávalók
- 2 nagy csokor zsenge szőlőlevél leforrázva
- 30 deka darált marha- vagy bárányhús
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál vaj
- 25 deka rizs
- ízlés szerint só, bors, szegfűbors (és fahéj)
Elkészítés:
A rizst tedd egy tálba és öntsd le annyi forró vízzel, amennyi ellepi, majd 30 percig hagyd benne. Ha ezzel megvagy, szűrd le és add hozzá a húst, a vajat és az ízesítőket is.
1-1 kanál tölteléket a közepére halmozva tekerd fel szorosan a leveleket, és rétegezd egy nagy lábosba. Öntsd fel 2 pohár forró vízzel és kis lángon főzd legalább 35 percen át. Olvasztott vajjal és citromlével meglocsolva tálald, és ha van otthon friss kapor, abból is mehet a tetejére.