Tedd egy tálra egy adag görögsaláta és egy citromos grillezett hal mellé, és máris egy kicsit jobb hangulatban telnek a bezártságban töltött napok és hetek.
Hozzávalók
- 3 nagy csokor szőlőlevél leforrázva
- 1 csokor mentalevél apróra vágva
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 kisebb csokor zellerzöld apróra vágva
- 1 bögre rizs
- 3 szál újhagyma apróra vágva
- 1 kisebb darab biocitrom héja és leve
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
Párold üvegesre a hagymát egy kevés vajon, majd add hozzá a rizst, zöldfűszereket és az ízesítőket, majd tedd félre legalább egy negyedórára.
Ha ezzel megvagy, forrázd le a leveleket, és kezdd el tölteni egy-egy kanálnyi rizzsel, jó szorosan, az oldalukat tekerés közben behajtogatva. Az elkészült tekercseket tedd szorosan egymás mellé a tálba, majd a tetejükre a következő sort. Ha elkészültél, takard le az egészet egy sor levéllel, öntsd le annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzd kis lángon még legalább 35 percen át. Friss citrommal meglocsolva tálald.