Ezt az ételt már csak a hamisítatlan görög hangulata miatt is érdemes elkészítened, és ha az íze is számít, akkor sem fogsz csalódni. Még egy klassz kerti fröccsözést is feldob egy vagon kapros-citromos töltelék.
Hozzávalók
- 4 darab vöröshagyma apróra felkockázva
- olívaolaj
- 1 nagy csokor kapor
- 2 darab paradicsom meghámozva (elhagyható)
- 1 darab citrom leve
- 1 bögre rizs
- só ízlés szerint
- 2 nagy csokor szőlőlevél
Elkészítés:
Párold üvegesre a hagymát egy kevés olajon, majd add hozzá a rizst, a paradicsomokat, a citromlevet, a kaprot és egy adag sót. Öntsd fel egy pohár vízzel és főzd negyedórán át, majd hagyd pihenni még fél órán keresztül.
Ha ezzel megvagy, forrázd le a leveleket, és kezdd el tölteni egy-egy kanálnyi rizzsel, jó szorosan, az oldalukat tekerés közben behajtogatva. Az elkészült tekercseket tedd szorosan egymás mellé a tálba, majd a tetejükre a következő sort. Ha elkészültél, takard le az egészet egy sor levéllel, és öntsd le annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzd kis lángon még legalább 35 percen át. Friss citrommal meglocsolva tálald.
Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.
Tovább olvasom