5 tipp egy ráérős, hétvégi villásreggelihez

Ha valamikor, akkor most akad idő egy-egy nagyobb villásreggelire, ami után általában délutánig meg sem éhezik az ember. Ha ti is összedobnátok egyet a hétvégén, 5 különleges recepttel segítünk abban, hogy valóban különleges legyen az alkalom.

A házi bagel egy kicsit időigényesebb feladat, de egy gyors quiche vagy bundás kenyér nem vesz el órákat, mégis menő otthoni bruchot állíthatsz össze a segítségükkel.

Ha még nem kóstoltad, itt az ideje, hogy felvedd a reggeli repertoárba ezt a sós gofrit, amivel a legválogatósabb gyereket is lekenyerezheted. És persze minden pizzarajongót.

Ha nincs kedved a tésztájával bíbelődni, leveles tésztából is összedobhatsz egy quiche-t. Egy-egy falat pikáns kecskesajt, édeskés kukorica, sonka és rengeteg sajt került a töltelékébe.

A bagel olyan, mint Columbo felesége: gyakran hallunk róla, de talán nem is létezik, mert olyan ritkán juthatunk hozzá. De míg a fura nyomozó nejét elővarázsolni tényleg lehetetlen, a bagelt simán összedobhatod egy-egy ráérős reggelen. Az egész nem lesz éppen annyira gyors, mint egy kevert süti elkészítése, de garantáltan megéri. Kapros-savanyú uborkás sajtkrémmel és lazacszeletekkel a legfinomabb. 

Ha az epret jobban szereted, abból kis készíthetsz egy savanykás ragut a tepsiben sült bundás kenyér mellé. Hedonista változatban egy kevés frissen felvert tejszínhab és matchapor is jár az epres változat tetejére. A narancsoshoz friss narancsszeleteket és mandulatejből készült tejeskávét vagy kakaót kínálj. 

Nem is olyan fura dolog a kávé a turmixban, főleg, ha ennyi klassz alapanyag van mellette. Ha délig nem lesz időd enni, két marék zabpehellyel dobd fel, nyáron jégkockákkal, hétvégén kávélikőrrel pimpelj egy kicsit rajta. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra