Dióval és körtével is finom a fejes saláta, főleg, ha egy különleges kéksajtos öntet is kerül a tetejére

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

A kéksajt mellé már nem kell túl sok aromás összetevő, éppen elég egy kis majonézes öntet snidlinggel és egy kis almaszósszal. Egy szelet grillezett csirkét vagy sajtot is jól feldob egy-egy ilyen különleges köret.

Hozzávalók 1 személyre

A salátához

  • 1 fej fejes saláta csíkokra vágva
  • 2 marék pirított dió
  • 2 közepes darab körte felszeletelve
  • 1 darab avokádó felszeletelve
  • 2 szál zellerszár felaprítva

Az öntethez

  • 5 deka kéksajt
  • 1 deci tejszín
  • 1 csapott mokkáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só, citromlé, fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Halmozd a saláta összetevőit egy tányérra, majd turmixold össze alaposan az öntet hozzávalóit. Ízesítsd sóval, borssal és pár csepp citromlével, és tálald a keverék tetején vagy mellette egy kisebb tálban.

kapcsolódó Két szó, ami megváltoztatja az életed: saláta reggelire
Két szó, ami megváltoztatja az életed: saláta reggelire

Gyorsan össze lehet dobni, egészségesnek érzed magad tőle és minden ízléshez variálható. Íme pár tipp, hogy miket dobálhatsz bele a tálba.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

A különleges sajtok rajongói imádni fogják ezt a kéksajtos-sonkás húsvéti szendvicset

Egy nagy adag jégsaláta és akár néhány vékony szelet alma és szárzeller is kerülhet ebbe a szendvicsbe, amit rozskenyérrel és kalácsszeletekkel is elkészíthetsz – a kéksajt kedvelői biztos, hogy szeretni fogják.

2020. április15., 06:00

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Kéksajtrajongók, figyelem! Pulyka almás-kéksajtos szósszal, rózsaborsos gnocchival

Nem mindenki szereti a kéksajtot, de aki igen, az majdnem biztos, hogy nagy rajongója. Nekik hoztunk egy szuper kéksajtos-almás pulykasültet.

2019. december5., 09:20

Ez a diós-kéksajtos saláta tökéletes gyors ebéd és vacsora lehet

A dió és a sajt kombinációja jóllaktat, de ha ez még nem lenne elég, egy kevés sült bacont is szórunk a tetejére. Nekünk ez a tökéletes munkahelyi ebéd, ami reggel is percek alatt összedobható, a helyszínen már csak néhány pirítóskockát kell hozzákeverned.

2021. január10., 06:04

Mustra