Dióval és körtével is finom a fejes saláta, főleg, ha egy különleges kéksajtos öntet is kerül a tetejére

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

A kéksajt mellé már nem kell túl sok aromás összetevő, éppen elég egy kis majonézes öntet snidlinggel és egy kis almaszósszal. Egy szelet grillezett csirkét vagy sajtot is jól feldob egy-egy ilyen különleges köret.

Hozzávalók 1 személyre:

A salátához

  • 1 fej fejes saláta csíkokra vágva
  • 2 marék pirított dió
  • 2 közepes darab körte felszeletelve
  • 1 darab avokádó felszeletelve
  • 2 szál zellerszár felaprítva

Az öntethez

  • 5 deka kéksajt
  • 1 deci tejszín
  • 1 csapott mokkáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só, citromlé, fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Halmozd a saláta összetevőit egy tányérra, majd turmixold össze alaposan az öntet hozzávalóit. Ízesítsd sóval, borssal és pár csepp citromlével, és tálald a keverék tetején vagy mellette egy kisebb tálban.

Két szó, ami megváltoztatja az életed: saláta reggelire
Két szó, ami megváltoztatja az életed: saláta reggelire

Gyorsan össze lehet dobni, egészségesnek érzed magad tőle és minden ízléshez variálható. Íme pár tipp, hogy miket dobálhatsz bele a tálba.

Tovább »

Még több recept

Mexikói babos saláta kuszkusszal, zellerrel – csípős salsával a tetején a legtökéletesebb

Egy kis adag tortillacsipsz remek lesz az egyszerű, mexikói hangulatú babos saláta mellett. Ha van otthon indiai vagy olasz fűszerkeverék, azokkal egészen új hangulatot adhatsz ennek a gyors salátának.

április17., 12:52

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Érkezik az eper szezonja, várjuk egy pohárka epres mojitóval!

Ahogy a hőmérséklet melegszik, egyre jobban esik egy-egy hideg koktél. Ez az epres nagyon finom, és akár desszert helyett is bevetheted egy-egy tavaszi grillezés után.

április20., 10:24

Szereted a különlegességeket? Kéksajtos-körtés pizza prosciuttofalatokkal

Ezt tényleg csak azoknak ajánljuk, akik értik, milyen klassz egy-egy sós ételben néhány édes falat, vagy az édességekben egy-egy darabka sós karamell. Olvassz rá mozzarellát, és ha elkészült, szórd meg egy nagy adag friss citromfűvel.

2020. május10., 06:00

Ez a savanyú káposztás bableves tökéletesen kivált egy vacsorát

Mi nagyon szeretjük a sűrű raguleveseket, és ha te is így vagy vele, dobd össze ezt az egyszerű bablevest valamelyik ebédre vagy vacsorára. Húsos változatban is finom, ha pedig vega vagy, füstölt paprikaporral és szejtánkockákkal készítsd.

április18., 10:24

Te cukorral eszed, vagy sósan? Itt egy gyors recept, ha te is imádod a káposztás tésztát

Nem szükséges bejelentkezned egy menzára azért, hogy jóllakj egy adag retró káposztás tésztával. Akár cukrosan, akár sósan szereted, mindenképpen gyorsan elkészítheted, és tökéletes maradékmentő fogás lesz belőle a valamikor megvágott, hűtőben árválkodó káposzta felhasználásához.

április17., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.