Jöjjön még egy kis quiche, ezúttal kecskesajttal, sonkával és kukoricával

Olvasási idő kb. 1 perc

Ha valamikor, akkor most akad idő egy-egy nagyobb villásreggelire, ami után általában délutánig meg sem éhezik az ember. Ha ti is összedobnátok egyet a hétvégén, 5 különleges recepttel segítünk abban, hogy valóban különleges legyen az alkalom.

A quiche alaptésztájához elég 20 deka lisztet, 1 tojást, 1 evőkanál hideg vizet, 12 deka vajat és egy kevés sót és cukrot összedolgoznod. Rapid vátozatban pedig csak bonts fel egy leveles tésztát hozzá. Házi tésztával linzeresebb, a boltival puhább lesz a végeredmény. 

Házi tésztából linzeresebb, boltiból puhább a végeredmény.
Házi tésztából linzeresebb, boltiból puhább a végeredmény.MarkGillow

Hozzávalók

  • 1 zacskó leveles tészta
  • 5 kisebb tojás
  • 1 bögre felkockázott sonka
  • 1 deci tejszín
  • 4 evőkanál csemegekukorica-konzerv
  • 7 deka kecskesajt
  • 1 bögre reszelt trappista
  • 2 marék rukkola
  • 1 evőkanál tejföl
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki a piteformának megfelelő méretűre, majd tedd a formába. Villával szurkáld meg, és süsd elő 5-10 perc alatt előmelegített sütőben.

Közben a tojást a tejszínnel és a tejföllel keverd el, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket. Add hozzá a sonkát, reszelt sajtot és a kukoricát, majd mehet a keverék a tésztára, majd a tojással összedolgozott tejszín és tejföl is. Süsd 160 fokon 25 percen át a sütőben, a kecskesajtot és a rukkolát frissen szórd a tetejére, miután langyosra hűlt.

Ebben a húsvéti quiche-ben a sonka és tojás maradéka is elfér Ebben a húsvéti quiche-ben a sonka és tojás maradéka is elfér

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek