Jöjjön még egy kis quiche, ezúttal kecskesajttal, sonkával és kukoricával

Ha valamikor, akkor most akad idő egy-egy nagyobb villásreggelire, ami után általában délutánig meg sem éhezik az ember. Ha ti is összedobnátok egyet a hétvégén, 5 különleges recepttel segítünk abban, hogy valóban különleges legyen az alkalom.

A quiche alaptésztájához elég 20 deka lisztet, 1 tojást, 1 evőkanál hideg vizet, 12 deka vajat és egy kevés sót és cukrot összedolgoznod. Rapid vátozatban pedig csak bonts fel egy leveles tésztát hozzá. Házi tésztával linzeresebb, a boltival puhább lesz a végeredmény. 

Házi tésztából linzeresebb, boltiból puhább a végeredmény.
Házi tésztából linzeresebb, boltiból puhább a végeredmény.MarkGillow

Hozzávalók

  • 1 zacskó leveles tészta
  • 5 kisebb tojás
  • 1 bögre felkockázott sonka
  • 1 deci tejszín
  • 4 evőkanál csemegekukorica-konzerv
  • 7 deka kecskesajt
  • 1 bögre reszelt trappista
  • 2 marék rukkola
  • 1 evőkanál tejföl
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki a piteformának megfelelő méretűre, majd tedd a formába. Villával szurkáld meg, és süsd elő 5-10 perc alatt előmelegített sütőben.

Közben a tojást a tejszínnel és a tejföllel keverd el, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket. Add hozzá a sonkát, reszelt sajtot és a kukoricát, majd mehet a keverék a tésztára, majd a tojással összedolgozott tejszín és tejföl is. Süsd 160 fokon 25 percen át a sütőben, a kecskesajtot és a rukkolát frissen szórd a tetejére, miután langyosra hűlt.

Ebben a húsvéti quiche-ben a sonka és tojás maradéka is elfér Ebben a húsvéti quiche-ben a sonka és tojás maradéka is elfér

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Lehet a bundás kenyér is különleges: fahéjjal, tejszínnel és naranccsal

Ha az epret jobban szereted, abból is készíthetsz egy savanykás ragut a tepsiben sült bundás kenyér mellé.

2020. április25., 06:00

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek