A quiche alaptésztájához elég 20 deka lisztet, 1 tojást, 1 evőkanál hideg vizet, 12 deka vajat és egy kevés sót és cukrot összedolgoznod. Rapid vátozatban pedig csak bonts fel egy leveles tésztát hozzá. Házi tésztával linzeresebb, a boltival puhább lesz a végeredmény.
![Házi tésztából linzeresebb, boltiból puhább a végeredmény.](https://kep.index.hu/1/0/3266/32665/326658/32665820_2504324_4c6d69b983db6ada01fb8d2421f6effe_wm.jpg)
Hozzávalók
- 1 zacskó leveles tészta
- 5 kisebb tojás
- 1 bögre felkockázott sonka
- 1 deci tejszín
- 4 evőkanál csemegekukorica-konzerv
- 7 deka kecskesajt
- 1 bögre reszelt trappista
- 2 marék rukkola
- 1 evőkanál tejföl
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsd ki a piteformának megfelelő méretűre, majd tedd a formába. Villával szurkáld meg, és süsd elő 5-10 perc alatt előmelegített sütőben.
Közben a tojást a tejszínnel és a tejföllel keverd el, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket. Add hozzá a sonkát, reszelt sajtot és a kukoricát, majd mehet a keverék a tésztára, majd a tojással összedolgozott tejszín és tejföl is. Süsd 160 fokon 25 percen át a sütőben, a kecskesajtot és a rukkolát frissen szórd a tetejére, miután langyosra hűlt.
![Ebben a húsvéti quiche-ben a sonka és tojás maradéka is elfér](https://kep.index.hu/1/0/3244/32444/324443/32444359_2487811_4881624d0c971b9728122366b527cc0e_wm.jpg)
Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.
Tovább olvasom