Könnyebb változatban sonkaszeletekkel és sovány túróval készítsd ezt a klassz rétest, amit leginkább barna szósszal, hollandi mártással vagy vörösboros-erdei gombás öntettel érdemes kipróbálnod.
Hozzávalók
- 2 evőkanál juhtúró
- 1 csokor felaprított kapor
- 0.5 bögre sült baconkocka
- 1 csomag réteslap
- 1 evőkanál tejföl
- só és bors ízlés szerint
- 25 deka túró
- 3 evőkanál búzadara
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Az egésszel annyi dolgod van, hogy minden hozzávalót, ami nem a tészta, alaposan elkeversz egymással.
Ezek után rétegenként olajozva tedd egymásra a réteslapokat, és ha készen vagy, halmozd a tésztára a tölteléket, és tekerd fel. Kend meg a rétes tetejét tojással, és 180 fokos sütőben süsd úgy negyedórán át. (Ha nagyon pirul, akkor alufóliával takard le.) Hedonista változatban reszelt sajttal dobhatod fel.
Rétes ezúttal leveles vajas tésztából, fűszeres almatöltelékkel.
Tovább olvasom