Baconös-kukoricás leves kaporral – gyorsan elkészül, finom, és a csípős ételek rajongói is szeretni fogják

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

Ha nem vagy egy nagy mesterszakács, akkor is könnyen összedobod majd ezt a kukoricás levest, amit egy kis kapor tesz különlegessé. Halas ételek előtt egy kis fűszeres tortillacsipsszel tökéletes.

Ha még tartalmasabbá tennéd, frissen sült lazacdarabokkal tálald.
Ha még tartalmasabbá tennéd, frissen sült lazacdarabokkal tálald.Fotó: og-vision

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál baconkocka
  • 2 közepes csemegekukorica-konzerv
  • 6 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, fehér bors és kapor
  • 1 teáskanál vaj
  • csilipor (Cayenne-bors) (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg egy kissé a forró zsiradékon a szalonnakockákat, majd öntsd fel az alaplével és add hozzá a kukoricát is. 10 perc múlva mehet hozzá a tejszín is, és ha szereted, egy kis Cayenne-bors. Ízesítsd sóval, borssal és kaporral, majd ha krémesen szeretnéd, pürésítsd alaposan botmixerrel. 

Buktak a nagy márkák a konzerves kukorica teszten
Buktak a nagy márkák a konzerves kukorica teszten

A sajátmárkás kukorica konzervek világuralomra törtek, legalábbis a tesztünket megnyerték.

Tovább »

Még több recept

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

A minestronét csicseriborsóval és friss zsályával is érdemes kipróbálnod

Szeretjük ezt a levest, azt pedig még jobban, hogy nem szorít minket korlátok közé a receptje. Néha a megszokott leveszöldségekkel készül, máskor egy kicsit kevesebb paradicsommal és több csicseriborsóval.

augusztus15., 06:04

Egy nagy adag fagyival és juharsziruppal, langyosan a legfinomabb a klasszikus pecan pie

Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.

szeptember24., 06:04

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

szeptember25., 06:04

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.