Snidlinges tonhalkrémmel próbáld ki: sós reggeli palacsinta zöldséges tésztával

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát, és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek – ez a változat az amerikai palacsintából varázsol egy nem mindennapi reggelit.

Ha már leszokunk a bevásárlásról, érdemes nem bepánikolni arról, ha épp nincs reggelire semmilyen péksütemény. Ebben a helyzetben segít ez a jó kis zöldségespalacsinta-recept, ami remek lehetőséget ad az újrahasznosításra, mert minden maradék zöldség és akár gomba is elfér a tésztájában. Tonhalkrémmel, tejföllel és akár friss zöldségekkel is szuper reggeli vagy vacsora, amit akár egy szelet kenyérhez hasonlóan megpakolhatsz kedvenc sonkáddal és sajtszeletekkel is.

Kukoricás-fehérrépás változatban is finom.
Kukoricás-fehérrépás változatban is finom.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók:

  • 1 nagy bögre zöldség vegyesen, apróra felkockázva (nálunk gomba, snidling, spenótlevelek és aszalt paradicsom)
  • 1 bögre liszt
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozz el egymással alaposan minden hozzávalót, majd a zöldségeket is forgasd a keverékbe. Kis lángon, egy kevés zsiradékon süsd készre a palacsintákat. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

Így lesz a maradék pörköltből gyors vacsora: mexikói húsos töltött burgonya sajttal

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

március28., 06:00

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

március28., 06:00

Darált hússal és káposztával töltött vega palacsinta rántva – céklás-majonézes mártással a legfinomabb

Ha kirántod, nem is kell más mellé, csak egy kis tartár- vagy csíki mártás.

január3., 12:00

Banános palacsinta - hedonistáknak csokival

Ha maradt esetleg egy kis banán otthon...

2018. december19., 16:53

Ez nagyon addiktív: Oreo-krémes palacsinta kekszdarabokkal

Egyszerűen arról van szó, hogy az összetört Oreo egy kis sajtkrémmel elkeverve valami csodálatos töltelék lesz akár palacsinta mellé, de akár süteményekbe is. Ebben a desszertben is szuper helye van, ha pedig tovább ízesítenéd, egy kevés gránátalmával dobd fel.

március20., 06:00

Olasz lepénykenyér glutén- és tojásmentesen

Kenyér nélkül lehet élni, de ki akar? Speciális étrendet követőknek hoztuk most el az olasz konyha egyik gyöngyszemét, a piadinát glutén- és tojásmentesen.

március30., 06:00

Mustra