Snidlinges tonhalkrémmel próbáld ki: sós reggeli palacsinta zöldséges tésztával

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát, és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek – ez a változat az amerikai palacsintából varázsol egy nem mindennapi reggelit.

Ha már leszokunk a bevásárlásról, érdemes nem bepánikolni arról, ha épp nincs reggelire semmilyen péksütemény. Ebben a helyzetben segít ez a jó kis zöldségespalacsinta-recept, ami remek lehetőséget ad az újrahasznosításra, mert minden maradék zöldség és akár gomba is elfér a tésztájában. Tonhalkrémmel, tejföllel és akár friss zöldségekkel is szuper reggeli vagy vacsora, amit akár egy szelet kenyérhez hasonlóan megpakolhatsz kedvenc sonkáddal és sajtszeletekkel is.

Kukoricás-fehérrépás változatban is finom.
Kukoricás-fehérrépás változatban is finom.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók:

  • 1 nagy bögre zöldség vegyesen, apróra felkockázva (nálunk gomba, snidling, spenótlevelek és aszalt paradicsom)
  • 1 bögre liszt
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozz el egymással alaposan minden hozzávalót, majd a zöldségeket is forgasd a keverékbe. Kis lángon, egy kevés zsiradékon süsd készre a palacsintákat. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

Különleges kéksajtos-diós palacsinta, ha valami könnyűt, de izgalmasat ennél

A mellé kínált salátához néhány szárzellert keverj el almával, és fehérborecetes, mézes öntetet készíts a tetejére!

március27., 06:00

Túróval és málnával készíthetsz palacsintatortát – ez itt egy Instagram-barát változat

Mi egy kevés mandulával és amarettóval tettük részegessé ezt a desszertet, de ha gyerekek is kapnak belőle, helyettesítheted mandulaaromával is a likőrt.

július25., 06:04

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves, tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

október21., 06:16

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

október18., 06:08

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

október21., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.