Csirkesaláta izgalmasan: aranymazsolával, barackkal és avokádóval dobtuk fel az egyszerű fogást

Zellerrel és almával is finom, hát még cézársalátában, most pedig azt is megmutatjuk, hogy a jó kis forró, grillezett csirkefalatok akár hideg gyümölcsszeletekkel és mazsolával is tökéletesek. Ha biztosra akarsz menni, készíts mellé öntetet joghurtból citromlével, baracklekvárral, fehér borssal és sóval.

Az avokádó egyik neve az aligátorkörte, amit azért kapott, mert névadói szerint héja hasonlít az aligátor bőrére. A héjára ezúttal nem lesz szükségünk, de a zero waste jegyében akár abban is tálalhatod ezt a klassz, barackos salátát.

Már csak az avokádó kell hozzá.
Már csak az avokádó kell hozzá.Fotó: martinturzak

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka csirkecombfilé
  • 1 kisebb csésze aranymazsola
  • 1 darab mangó csíkokra vágva
  • 1 nagyobb darab avokádó csíkokra vágva
  • 1 kisebb fej jégsaláta összevágva
  • só, bors és tárkony
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 deci görög joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 1 késhegynyi fehér bors
  • 1 csokor snidling
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a húsokat, majd fűszerezd tárkonnyal (vagy ha azt nem szereted, akkor fokhagymával). Süsd meg a grillen néhány perc alatt, majd tedd félre pihenni, és amikor langyos, szeleteld fel. 

A joghurtot a mézzel, narancslével, egy kevés tárkonnyal, sóval és fehér borssal keverd el, majd adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat – ez lesz majd a salátád öntete. 

A salátát, mazsolát és a gyümölcsöket helyezd el egy tányéron, majd mehet rá a hús és a snidling is. Tálald a joghurtos öntettel, és ha van otthon, akkor egy kevés parmezánforgáccsal. 

Egyszerű hideg csirkesaláta pestóval és durumtésztával – így lesz nagyon finom egy egészséges ebéd
Egyszerű hideg csirkesaláta pestóval és durumtésztával – így lesz nagyon finom egy egészséges ebéd

Ha csak egy tésztasalátát választhatnánk örök életünkre innentől, biztosan ez az olaszos változat nyerne. Pesto, parmezán és friss paradicsomok kerülnek a durumtészta mellé, és az egészből persze hogy egy nagy csokor friss bazsalikom sem maradhat ki.

Tovább »

Még több recept

Sárgabarackos-mandulás cobbler – akár egy mandulalikőr is elfér benne

Ha gyerek- és felnőttbarát verzióban egyszerre készítenéd, a mandulalikőrből csak a mellé kínált, frissen felvert tejszínbe kerüljön egy-két evőkanálnyi.

július2., 06:04

A szilvás gombóc ízei sokkal kevesebb munkával is felidézhetők ezzel a pofonegyszerű cobblerrel

A cobbler a crumble-höz hasolóan egy egyszerű gyümölcsös pite, ám ebben nem tésztamorzsa kerül a gyümölcsök tetejére, hanem egy könnyű és egyszerű tészta. Ezen a héten a legfinomabb cobblerekből hoztunk el néhányat.

július1., 06:04

Kapros zöldbableves – melegen és jéghidegen is finom

Néhány sós túrógombóccal feldobva még finomabb lesz ez az érdekes nyári leves, de anélkül is remek és könnyű fogás a forró napokon.

július2., 06:04

Ehhez a klassz minimáltésztához szinte csak néhány szelet sonka és sajtkrém kell

Ha te is szereted az olyan minimálfogásokat, mint a rózsaborsos-fügés tészta, a tejszínes-zöld borsos tagliatelle, akkor imádni fogod ezt is.

július3., 06:04

Hideg libamáj hagymalekvárral, ahogy Kiskunhalason készítik

Krémes, ízes és abbahagyhatatlan.

július4., 06:04

Mangós, sült húsos saláta forralt boros öntettel – igazi könnyű, téli vacsora

Ha szeretitek a különlegességeket, akkor ez a saláta az ecetes, mézes mangóval, a csípős kukoricával és a forralt boros öntettel biztosan nagy sikert arat majd.

2019. december24., 12:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.