Csirkesaláta izgalmasan: aranymazsolával, barackkal és avokádóval dobtuk fel az egyszerű fogást

Zellerrel és almával is finom, hát még cézársalátában, most pedig azt is megmutatjuk, hogy a jó kis forró, grillezett csirkefalatok akár hideg gyümölcsszeletekkel és mazsolával is tökéletesek. Ha biztosra akarsz menni, készíts mellé öntetet joghurtból citromlével, baracklekvárral, fehér borssal és sóval.

Az avokádó egyik neve az aligátorkörte, amit azért kapott, mert névadói szerint héja hasonlít az aligátor bőrére. A héjára ezúttal nem lesz szükségünk, de a zero waste jegyében akár abban is tálalhatod ezt a klassz, barackos salátát.

Már csak az avokádó kell hozzá.
Már csak az avokádó kell hozzá.Fotó: martinturzak

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka csirkecombfilé
  • 1 kisebb csésze aranymazsola
  • 1 darab mangó csíkokra vágva
  • 1 nagyobb darab avokádó csíkokra vágva
  • 1 kisebb fej jégsaláta összevágva
  • só, bors és tárkony
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 deci görög joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 1 késhegynyi fehér bors
  • 1 csokor snidling
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a húsokat, majd fűszerezd tárkonnyal (vagy ha azt nem szereted, akkor fokhagymával). Süsd meg a grillen néhány perc alatt, majd tedd félre pihenni, és amikor langyos, szeleteld fel. 

A joghurtot a mézzel, narancslével, egy kevés tárkonnyal, sóval és fehér borssal keverd el, majd adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat – ez lesz majd a salátád öntete. 

A salátát, mazsolát és a gyümölcsöket helyezd el egy tányéron, majd mehet rá a hús és a snidling is. Tálald a joghurtos öntettel, és ha van otthon, akkor egy kevés parmezánforgáccsal. 

Egyszerű hideg csirkesaláta pestóval és durumtésztával – így lesz nagyon finom egy egészséges ebéd
Egyszerű hideg csirkesaláta pestóval és durumtésztával – így lesz nagyon finom egy egészséges ebéd

Ha csak egy tésztasalátát választhatnánk örök életünkre innentől, biztosan ez az olaszos változat nyerne. Pesto, parmezán és friss paradicsomok kerülnek a durumtészta mellé, és az egészből persze hogy egy nagy csokor friss bazsalikom sem maradhat ki.

Tovább »

Még több recept

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

április3., 06:04

Mangós-vaníliás avokádósmoothie – indítsd a napot egy tartalmas és nagyon finom reggelivel!

A legjobb benne, hogy nem egy könnyű kis ital, amitől fél óra múlva megéhezel, hanem egy jó kis egészséges turmix, ami az avokádótól és a kesudiótól lesz igazán krémes és sűrű.

február9., 12:00

Igazi emberkaja: tészta mustáros-tejszínes marhahússal és fekete olívával

Egy jó kis tésztás recept, amit percek alatt összedobsz akkor is, ha még sohasem jártál a konyhában, maximum a hűtő és a mikró környékén.

április5., 06:00

Óvatos duhajkodás: mangós csirke bulgurral és mézes mandulával

A bulgur azért tökéletes köret, mert íze a rizséhez hasonlóan nem túl markáns, ám annál sokkal hamarabb elkészül, és lassabban szívódik fel.

január21., 10:40

Csirke új ruhában: zelleres-barackos salátaként is tálalhatod

Azért a grillezett csirke úgy önmagában nem tartozik a legérdekesebb fogások közé, és ha valakinek fontosak a különleges ízek, érdemes feldobni valahogy könnyű és gyorsan elkészíthető kedvencünket.

február9., 11:20

Így készíthetsz egyszerűen egy jó kis retró lekváros buktát

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

április2., 06:00

Mustra