Ha már unod a csirkemellet, ebben az egzotikus tikka masalában próbáld ki!

Még csak nem is Indiában, hanem jóval közelebb népszerű igazán ez a fogás. A chicken tikka masala, vagyis a fűszeres, joghurtos csirke az angolok egyik legnépszerűbb étele. Neve persze indiai eredetű, hiszen a tikka, vagyis darab és az indiai masala, vagyis fűszerkeverék szavakból párosították össze.

Szuper ez a ragu, mert nem lesz benne száraz a csirkemell, helyette jó sűrű raguvá áll össze a krémes joghurt és az egzotikus fűszerek. Az ismert indiai ételnek számos különböző változata létezik. Rizs vagy valamilyen kenyérféle –  naan, esetleg chapati illik hozzá köretként.

Már csak valamilyen lepénykenyér kell mellé.
Már csak valamilyen lepénykenyér kell mellé.Ravsky

Hozzávalók 2 személyre

A páchoz

  • 2 deci görög joghurt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só és bors
  • 4 gerezd lereszelt fokhagyma
  • 1 kisebb darab lereszelt gyömbér
  • 1 evőkanál garam masala fűszerkeverék
  • 3 darab felcsíkozott csirkemellfilé

A szószhoz

  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 4 fej lereszelt fokhagyma
  • garam masala, csili, gyömbér, kurkuma, só és bors
  • 1 deci tejszín
  • 1 bögre paradicsomszósz
  • 1 deci joghurt
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan egymással a pác hozzávalóit, majd mehetnek bele a csirkecsíkok, és az egész a hűtőbe néhány órára. Ha ezzel megvagy, a forró zsiradékok keverékén pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a húst, és adj neki 5-10 percet.

Ezek után mehet bele a tejszín, a joghurt, a fűszerek és a paradicsomszósz, majd kapjon még 10 percet fedő alatt. A friss petrezselymet elég, ha a legvégén adod hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek