Diós pohárkrém eperszósszal – így lesz még több egészséges magféle az asztalodon

A dió és az eper majdnem a legjobb barátok, ebben az édes, diós desszertben is jól elfér egymás mellett az olajos magvak aromája és a savanykás eperpüré. Ha természetes édesítővel készíted, még a felszívódása miatt sem kell aggódnod.

Ha a diót az egész előtt megpirítod, még jobban előjön az aromája, így érdemes viszonylag kis hőfokon adnod neki néhány percet a sütőben. Ha még izgalmasabbá tennéd, az eperhez adj egy kevés diólikőrt, és kínáld frissen felvert tejszínnel.

Azért így elég jól néznek ki.
Azért így elég jól néznek ki.Cultura RF/BRETT STEVENS

Hozzávalók 2 személyre:

A pohárkrémhez

  • 30 deka mascarpone
  • 3 evőkanál karamellszósz
  • 0.5 bögre darált dió
  • 2 deci felvert tejszínhab
  • 4 evőkanál cukor vagy más édesítő
  • 2 evőkanál diólikőr
  • 1 csapott mokkáskanál

Az epres réteghez

  • 3 evőkanál (diabetikus) eperlekvár
  • 1 bögre (fagyasztott) eper
  • 1 tesákanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az epres réteghez forrald össze a hozzávalókat, és pürésítsd botmixerrel. A diós krémhez csak annyi dolgod van, hogy felvered a tejszínt, majd egymással alaposan összekevered a többi hozzávalót, és végül a kettőt óvatosan összeforgatod. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd tovább, majd rétegezd az epres szósszal. Kekszmorzsával és friss eperrel tálald. 

 

kapcsolódó A 20 legjobb diós süti őszre
A 20 legjobb diós süti őszre

Könnyű muffintól a komoly kávékrémes diótortáig, fordított sütitől az omlós kekszekig, nápolyitól a linzerig - egyben minden, ami diós.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Emlékszel rá? Így készítsd el gyermekkorod kedvencét, a csokiszalámit!

A kekszszaláminak is nevezett finomság összeállítása olcsó, nagyon egyszerű és akár variálhatod is egy kis rummal, kávéval, vagy épp narancshéjjal.

január20., 06:32

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

2021. október19., 11:24

Íme egy klassz datolyás-csokis sütemény, ami hűtőben készül

Utazás közben, gyors reggeliként és desszertként is bevethető ez az egyszerű finomság, amiből dupla adagot is simán összedobhatsz, mert felolvasztás után is nagyon finom.

2021. szeptember11., 10:24

Sűrű és omlós finomság – így lesz a legfinomabb a chocholate chip cookie, az eredeti csokis keksz!

Akár fagyaszthatod is, mert reggel felolvasztva, egy nagy pohár kávé mellett nincs is ennél hedonistább reggeli.

január21., 06:24

Ropogós fagyikehely: grillezett nektarinnal és vaníliás joghurttal a legfinomabb

Egy nagy adag granolától és vaníliás joghurttól lett igazán finom egy szuper, barackos-vaníliás kehely. Ha gyors különlegességet dobnál össze, ez lesz a te desszerted.

2021. július6., 10:24

Heti kedvenc receptünk: palacsinta aszalt szilvás raguval és fahéjas tejföllel

A szilvás gombóc hangulatú palacsinta az egyik kedvencünk.

január24., 06:24

Mustra