Diós pohárkrém eperszósszal – így lesz még több egészséges magféle az asztalodon

A dió és az eper majdnem a legjobb barátok, ebben az édes, diós desszertben is jól elfér egymás mellett az olajos magvak aromája és a savanykás eperpüré. Ha természetes édesítővel készíted, még a felszívódása miatt sem kell aggódnod.

Ha a diót az egész előtt megpirítod, még jobban előjön az aromája, így érdemes viszonylag kis hőfokon adnod neki néhány percet a sütőben. Ha még izgalmasabbá tennéd, az eperhez adj egy kevés diólikőrt, és kínáld frissen felvert tejszínnel.

Azért így elég jól néznek ki.
Azért így elég jól néznek ki.Fotó: Cultura RF/BRETT STEVENS

Hozzávalók 2 személyre:

A pohárkrémhez

  • 30 deka mascarpone
  • 3 evőkanál karamellszósz
  • 0.5 bögre darált dió
  • 2 deci felvert tejszínhab
  • 4 evőkanál cukor vagy más édesítő
  • 2 evőkanál diólikőr
  • 1 csapott mokkáskanál

Az epres réteghez

  • 3 evőkanál (diabetikus) eperlekvár
  • 1 bögre (fagyasztott) eper
  • 1 tesákanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az epres réteghez forrald össze a hozzávalókat, és pürésítsd botmixerrel. A diós krémhez csak annyi dolgod van, hogy felvered a tejszínt, majd egymással alaposan összekevered a többi hozzávalót, és végül a kettőt óvatosan összeforgatod. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd tovább, majd rétegezd az epres szósszal. Kekszmorzsával és friss eperrel tálald. 

 

A 20 legjobb diós süti őszre
A 20 legjobb diós süti őszre

Könnyű muffintól a komoly kávékrémes diótortáig, fordított sütitől az omlós kekszekig, nápolyitól a linzerig - egyben minden, ami diós.

Tovább »

Még több recept

Ünnepi hangulatban: marcipános gombócok mákos bundában

Nyáron a szilvás és barackos változat talán a legfinomabb, de télen sem érdemes félretenned a gombócokat. Ha ebben a marcipános-mákos változatban készíted el, igazán klassz, téli desszert lesz belőle.

2020. december9., 06:04

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

A crème brûlée önmagában is finom, hát még sós karamellben puhult banánnal!

Tökéletes desszert egy nehezebb grillvacsora vagy húsos raguk után, és nem is kell belőle túl nagy adag.

2020. július22., 06:00

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

január24., 06:04

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.