Ez a fogás is majdnem elronthatatlan – arra az egyre kell figyelned, hogy amiképp bármelyik tengeri herkentyűt és halat, ezt sem szabad túlsütnöd, mert akkor száraz és kemény lesz. Ha a vörös lencsét kihagynád, egy adag petrezselymes jázminrizs is tökéletes mellette.
![Egy kis csili is kerülhet a szószba.](https://kep.index.hu/1/0/3195/31956/319567/31956751_2451581_508bcd6e39b1e650258ce19b1611560e_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka lazac
- 2 deci kókusztej
- 0.5 darab lime leve és héja
- 1 teáskanál barna cukor
- ízlés szerint só és fehér bors
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
Sózd és borsozd a halat, majd egy kis lime-levet is kapjon, és tedd félre.
A zsíros kókusztejet ízesítsd sóval, a lime héjával, maradék levével, fehér borssal és barna cukorral, majd add hozzá a kókuszolajat, és öntsd egy jénaiba. Forgasd meg benne a halat, majd a darabok méretétől függően süsd készre 180 fokon maximum fél óra alatt. (A hal tetejére egy kis vajat is kanalazz sütés előtt.) Ha elkészült, tálald kapribogyóval megszórva, párolt rizzsel.
![Ünnepi menü fél óra alatt: fokhagymával sült lazac lime-mal és füstölt sajtos spárgával](https://kep.index.hu/1/0/3043/30436/304366/30436687_2336891_3a6436b28e390e8017699efc346cb53b_wm.jpg)
Hat-hét perc az egyik oldalán és 3-4 a másikon, ennyi kell a lazacnak, és nem kell sokkal több idő a spárgának sem.
Tovább olvasom