Így indulhat a reggel egy mexikói hangulatú fogással: reggeli omlettwrap zöldségekkel és füstölt sajttal

Egy csomó zöldség és egy adag olvadt reszelt sajt is elfér ebben a finom reggeli fogásban, ami nálunk egy nagy adag szárított paradicsommal, füstölt sajttal és avokádószeletekkel készült.

Ha van otthon egy mini fűszerkerted, snidlinget mindenképpen tarts benne, nemcsak azért mert ehhez a fogáshoz tökéletes, hanem mert mindegyikhez jó, amelyekben a hagyma aromáját szeretnéd belecsempészni erős, intenzív ízek nélkül. Ebben a tojásos reggeliben is tökéletesen működik.

Nevezhetnénk omlettnek, de nem tesszük.
Nevezhetnénk omlettnek, de nem tesszük.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 darab tojás
  • 1 bögre lereszelt füstölt sajt
  • 1 kisebb csésze felkockázott szárított paradicsom
  • 1 darab felszeletelt avokádó
  • 0.5 darab lime leve
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kisebb csokor összevágott snidling
Recept idők

Elkészítés:

Az avokádószeleteket locsold meg a lime levével, sózd, borsozd, majd tedd félre. 

A tojásokat ízesítsd sóval és borssal, verd fel egy kicsit, majd kis lángon süsd készre a forró zsiradédok keverékén egy nagy serpenyőben. Amikor ezzel megvagy, pakold a közepébe először a sajtot, majd arra a zöldségeket, és hajtsd félbe a két szélét. 

Omlett tojás nélkül, ezt meg hogy?
Omlett tojás nélkül, ezt meg hogy?

Ez a lepényke jó alternatívája az omlettnek, sőt, még egészségesebb is. Steiner Kristóf vegánul villásreggelizik.

Tovább »

Még több recept

Ezt már csak megérdemeljük reggelente: omlett erdei gombákkal és parmezánnal

Egy menő változata következik a klasszikus omlettnek, amihez néhány fontos tanácsot is adunk.

2019. november8., 09:20

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

október21., 06:16

Ez a gyors tésztaétel a krémes avokádótól lett még egészségesebb

Az avokádóból semleges íze miatt remek tésztaszószok készülhetnek: ízesítheted fokhagymásra, lehet borsos és céklás, mindenképpen finom lesz majd a tésztán, a kedvenc sajtoddal a tetején.

október16., 06:04

Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

október18., 06:08

Nyári wrap napon szárított sonkával – gyors ebéd sütés és főzés nélkül

Ezzel az uborkás sajtkrémmel klassz nyári hangulata lesz, ráadásul a rengeteg kaportól és zöldségektől még kifejezetten egészséges is.

augusztus1., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.