Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata

Az olasz tojáslepény klassz variáció a reggeli tojásra. Hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, ezért nálunk a póréhagyma mellé egy kevés kéksajtot is kapott.

Ha sajtot adsz hozzá, akkor a tökéletes eredményért jó, ha ismered annak jellemzőit is. Ha jól olvad, akkor bátran keverd bele, ha szépen pirul, akkor a tetejére is reszelheted, ha pedig inkább az aromája miatt szeretjük, mint a parmezánt, akkor elég, ha a legvégén szórod rá, mintha csak fűszereznéd.

Sokféle zöldséggel gazdagíthatod.
Sokféle zöldséggel gazdagíthatod.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 7 darab tojás
  • 1 közepes darab póréhagyma
  • 1 tesákanál puha vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 6 deka kékpenészes sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a póréhagymakarikákat a forró vaj és olaj keverékére, majd adj neki 5-6 percet. A tojásokat fűszerezd és verd fel egy kissé a tejszínnel, majd add hozzá a felkockázott sajtot is. Egy jénaiban (vagy a serpenyőben), a sütőben süsd készre a zöldség és tojás keverékét. 

kapcsolódó Ezt már csak megérdemeljük reggelente: omlett erdei gombákkal és parmezánnal
Ezt már csak megérdemeljük reggelente: omlett erdei gombákkal és parmezánnal

Egy menő változata következik a klasszikus omlettnek, amihez néhány fontos tanácsot is adunk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mediterrán hangulatban: beledobálós csirke olivával, sajttal és fehér babbal

Egy remek mediterrán fogás, ami az összes elképzelhető köret mellett finom a tört burgonyától egészen a tésztáig.

november27., 10:24

Burgonyás frittata pestóval és kecskesajttal – remek, olaszos reggeli

Mit reggeli, akár vacsorára is simán elkészítheted: egyszerű, finom és aki imádja az olasz konyhát (mindenki), biztosan szeretni fogja. Nem kockáztatsz semmi azzal, ha kipróbálod.

március18., 12:52

Tipp izgalmas reggelihez: spenót tojással, füstölt sajttal és aszalt paradicsommal

Egy jó szelet kovásszal készült kenyér a legfinomabb mellette. Ezt a változatot egy kevés liszt és víz elkeverése után te is könnyen összedobhatod, csak ki kell várnod azt a 6-8 napot, amíg a kovászod kenyérillatú és buborékos lesz.

március19., 10:44

A rántott cukkini olaszosan lesz a legtökéletesebb

A rántott cukkini hagyományos változatban is remek, de ha csak egy kis darab zöldséged van, turbózd fel sajttal és marinara szósszal, és tálald pirítós tetején, vagy egy nagy adag parmezános-vajas gnocchi közepén.

november26., 09:20

Még egy remek, téli leves zellerrel, mogyoróval és szarvasgombaolajjal

Ezt simán tálalhatod az ünnepi asztalon is!

november30., 09:20

Reggeli burrito tojással és jó sok sajttal

Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele, nálunk a bab, a kukorica és a kaliforniai paprika kombinációja sikerült a legjobban.

július31., 10:44

Mustra