Ebbe rejtsd el a spenótot! Spenótos-füstölt sajtos lasagne

Olvasási idő kb. 2 perc

Ezt az ételt még azok is szeretni fogják, akiknek nem mindenük a spenót. Készítheted teljesen zöldségesen, szejtánnal, hússal, vagy akár túróval, a spenót és a füstölt sajt jó barátok, úgyhogy könnyű lesz szeretni ezt a kicsit kifordított változatot.

Zöldségnek nem volt még jobb marketingese Popey-nél, pontosabban a karakter megalkotóinál, akik miatt az USA-ban a ’30-as években közel 33 százalékkal nőtt a spenótfogyasztás. Nem is jött ez rosszul a helyi gyerekeknek és felnőtteknek: a spenótnak A-, B2-, B6-, C- és K-vitamin-, mangán-, folsav-, magnézium-, foszfor-, cink-, ómega-3 zsírsav, szelén- és niacintartalma is ismert.


 

Spenóttal és akár brokkolival is működik a recept.
Spenóttal és akár brokkolival is működik a recept.samritk

Hozzávalók 4 személyre

A lasagnéhoz:

  • 15 deka lereszelt füstölt sajt
  • 40 deka spenót (mirelit)
  • 12 darab lasagne tésztalap
  • ízlés szerint só, bors, oregánó és bazsalikom
  • 15 deka felszeletelt mozzarella sajt
  • 2 deci tejszín
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 25 deka ricotta
  • 4 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vaj

A besamelhez

  • 3 deka vaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 3 deci tej
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A forró vaj és olaj keverékén adj néhány percet a fokhagymának, majd add hozzá a spenótot, és fűszerezd sóval, borssal, kevés cukorral és az olasz fűszerekkel. Néhány perc után mehet hozzá a tejszín és a ricotta is, majd el is készült a szósz, amivel rétegezheted a tésztalapokat. 

Kezdd el egy jénaiban rétegezni, majd az emeletek közepébe szórd a füstölt sajtot.

A besamelhez pirítsd meg kissé a lisztet a forró vajon, és keverd addig a tejjel, amíg kissé sűrű szószt kapsz. Ezek után sózd, borsozd, és öntsd a lasagne tetejére. Ezt kövessék a mozzarellaszeletek, majd legalább 35 perc a forró sütőben. 

 

Így készül az eredeti olasz lasagne Így készül az eredeti olasz lasagne

Nem szépítjük, macerás egy kaja, de a végeredmény bőven kárpótol a szenvedésért.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Gyors gombás-spenótos lasagne – kétféle sajttal egy kevés kevés baconnel lesz még finomabb

Ha szereted a hagyományos változatot, érdemes kipróbálnod ezt a valamivel egészségesebb verziót is. Ha épp van időd rá, egy hatalmas adag besamelt is készíts az olvadt sajtos réteg alá, ha pedig sietsz, mascarpone és ricotta fokhagymás keverékét kanalazd a helyére.

2021. május29., 12:52

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Szereted a mexikói konyhát? Akkor ez a lasagne biztosan a kedvenced lesz!

Miért ne kerülhetne egy kis kukorica a mexikói hangulatú lasagne ragujába? Az egész tetejére mi egy nagy adag tejfölt és reszelt sajtot tettünk.

2020. március12., 06:00

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek