Próbáltad már a sajtos tésztát barna sörös sajtszósszal?

Tejfölösen és mac and cheese formájában is bármikor az asztalra kerülhet a sajtos tészta, hát még egy kis barna sörrel ízesített szósszal! Ha valami egészségeset is kevernél a tésztához, apróra vágott friss zellerszárral és fekete olívával gazdagítsd.

Jó, ha a sajtos tésztából van otthon egypár recept, mert pillanatok alatt elkészíthető, extra gyors vacsorákat segít összedobni a klasszikus páros. És ha egy kicsit elengeded a fantáziád, az egész még érdekesebb és sokkal finomabb lehet.

Bármikor falnánk.
Bármikor falnánk.4kodiak

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre szarvacskatészta
  • 2.5 deci tejszín
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 teáskanál barna cukor
  • só ízlés szerint
  • 0.5 deci barna sör
  • 15 deka reszelt vörös cheddar
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, majd szűrd le és tedd vissza a lábosba. Add hozzá a liszttel és cukorral elkevert tejszínt, vajat, a barna sört és ízlés szerint sót. Kevergesd kis lángon néhány percig, és ha kissé besűrűsödött, mehet hozzá a sajt is. Amint a sajt elolvadt, már tálalhatod is. Ha egy kicsit több időd van, pirítsd meg a sütő grillfokozatán a tetejét néhány perc alatt. 

Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból! Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Szereted a sajtos tésztát? Aszalt szilvával és füstölt sajttal is próbáld ki!

Ha nem riadsz meg a gasztrokülönlegességektől és a mindig nyerő édes-sós párosoktól, akkor ez az egyszerű fogás biztosan tetszeni fog. Nincs más dolgod, csak kedvenc sajtos tésztád egy kevés alpesi sajttal elkészíteni, és néhány szelet édeskés, kissé fanyar aszalt szilvával feldobni a krémesre olvadt sajt tetejét.

2020. március6., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek