Egyszerű hideg csirkesaláta pestóval és durumtésztával – így lesz nagyon finom egy egészséges ebéd

Ha csak egy tésztasalátát választhatnánk örök életünkre innentől, biztosan ez az olaszos változat nyerne. Pesto, parmezán és friss paradicsomok kerülnek a durumtészta mellé, és az egészből persze hogy egy nagy csokor friss bazsalikom sem maradhat ki.

Hidegen éppen olyan finom, mint melegen, sőt talán még jobb akkor, ha már összeértek az ízek. Ha maradt belőle egy fél adagnyi, szuper vacsorát készíthetsz belőle: töltsd egy tortillalapba egy kevés sajttal és melegítsd, amíg a sajt elolvad a tetején.

Grillezett zöldségekkel gazdagítsd.
Grillezett zöldségekkel gazdagítsd.Joff Lee

Hozzávalók

  • 1 bögre durumpenne
  • 2 szelet csirkemell
  • 1 kisebb üveg pesto
  • 1 bögre összevágott koktélparadicsom
  • 2 nagy evőkanál parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor felaprított bazsalikom
  • 1 kisebb darab felkockázott salátacukkini
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni lobogó, sós vízben. Sózd, borsozd és kend meg egy kevés olajjal a csirke- és a cukkiniszeleteket, és grillezd meg őket néhány perc alatt. Ha elkészültek és a tészta is langyosra hűlt, forgasd össze a többi hozzávalóval, és szórd meg parmezánnal. Hidegen és melegen is finom. 

15 szuper csirkés recept 15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt dobd össze a maradék rukkolából: mentás, nyári rukkolapesto

Ha nálad is árválkodik a hűtőben egy doboz éppen kiszáradni készülő rukkola, itt az idő, hogy a zero waste jegyében egy pestót kerekíts belőle, amit aztán szendvicsekben, pirítóson, tésztaszószként és pizzák tetején is felhasználhatsz.

2020. augusztus28., 06:04

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Tipp izgalmas köretekhez: sült tök pisztáciapestóval

Szeretjük a sült krumplit és a zöldségpüréket is, de még jobban szeretjük, ha percek alatt összedobhatunk egy-egy igazán különleges köretet egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból. Ha marad a pestóból, másnap pirítóson remek, de akár salátaöntetet is készíthetsz belőle.

2020. október29., 06:08

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Borsóleves pestóval – remek, olasz hangulatú finomság

Ha még nem próbáltad ezt a könnyű levest, de te is annyira szereted a leveseket, hogy szívesen eszed nyáron is, ezt a remek pestós verziót próbáld ki!

2021. július22., 12:52

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek