Egyszerű klasszikus: sajtos tészta baconnel összesütve

Ha szeretnéd, hogy ez a fogás egy kicsit egészségesebb legyen, grillezett cukkinit és póréhagymát meg párolt fehérrépát adj hozzá, de akár vajjal puhult sütőtökkockák is nagyon jól állnak neki. Ha pedig egy gyors és egyszerű ételt szeretnél, süss össze minél többféle sajtot a tésztával és a baconkockákkal.

Nem feltétlenül lesz ebből a fogásból sem valami nagyon nehéz vacsora: készítsd lassú felszívódású tésztával, vágj belőle langyosan egy kockát, tálald egy nagy adag rukkolával, paradicsommal, locsold meg a salátát balzsamecettel, és máris nyugodtan lehet belőle egy hétköznapi egyszerű vacsora. Kiválóan alkalmas a hűtőben magányosan árválkodó sajtcsücskök újrahasznosítására.

Két adag lesz belőle.
Két adag lesz belőle.Gargolas

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre pennetészta
  • 3 deci tejszín
  • 10 deka baconkocka
  • 10 deka lereszelt trappista sajt
  • 7 deka lereszelt füstölt sajt
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, majd szűrd le, és tedd vissza a lábasba. Add hozzá a vajat, a tejszínben elkevert lisztet, és sózd a keveréket. Kis lángon sűrítsd be kissé, majd add hozzá a reszelt trappistát. Süsd meg kissé a baconkockákat, azokat is add a tésztához, majd egy kivajazott jénaiban a füstöt sajttal a tetején süsd pirosra. 

Szeletelt baconök tesztje: csak egyre tudtuk azt mondani, hogy zsír Szeletelt baconök tesztje: csak egyre tudtuk azt mondani, hogy zsír

Legalábbis az íz szempontjából, mert amúgy több terméknél is úgy éreztük, mintha bacon helyett egy bödön zsírba harapnánk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Forró, krémes gesztenyeleves baconnel – egyszerű és nagyon kiadós vacsorahelyettesítő

Ha csak egy gyors vacsorára van időd, és valami izgalmasabbat szeretnél a bolognai tésztánál és sonkás-sajtos melegszendvicsnél, hagyd a fagyasztóban azt a pizzát is, és dobd össze ezt a remek levest! Sós vajjal megkent, pirított kalácsszeletekkel a legfinomabb.

2021. november9., 09:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Sajtos-brokkolis tészta jó sok sajttal és házi, fokhagymás morzsával

Ha imádod a sajtos tésztát, és szeretnéd egy kicsit egészségesebb változatban kipróbálni, készítsd egy nagy adag párolt brokkolival vagy karfiollal. A fokhagymás házi morzsát ki ne hagyd a tetejéről!

2021. november25., 07:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Bacon-fehérbab saláta – néhány főtt tojással tettük még gazdagabbá

Ha egy gyors és könnyen összeállítható vacsoratippet keresel, ezt a fogást érdemes kipróbálnod. Hidegen és melegen is remek, ráadásul egy-egy adag paradicsommal és lila hagymával még egészségesebb lesz.

2021. április4., 11:24

Körte-gouda-bacon szendvics – izgalmas kombináció, ami barna kenyérben lesz a legtökéletesebb

Csak süsd össze a bacont a körtével, és meglátod, milyen jól illenek egymáshoz a sós és a ropogós-édeskés alapanyagok.

2021. július4., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek