Készíts otthon csirkenuggetset, így biztosan tudni fogod, mi került bele!

A csirkefalatkák nagyon finom, bár sokak szerint kissé misztikus alapanyag-elnyelők, mint mondjuk a virsli, a párizsi vagy a hortobágyi palacsinta. De nem ezek a házi változatok, amiket sokkal könnyebben összedobsz majd, mint gondolnád!

„A jól ismert nuggetsformák kialakításához a csirkemellett ledaráljuk. A ledarált húst sóval, borssal és zellerrel fűszerezzük, így még ízletesebb lesz minden falatka” – írja honlapján a népszerű gyorsétterem, amely fűszeres tempurában süti ki a négyféle alakúra formázott falatokat. 

 

Egy adag házi, fokhagymás majonézzel tálald.
Egy adag házi, fokhagymás majonézzel tálald.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkefelsőcomb-filé
  • 2 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál zellerpor (fokhagymával is helyettesítheted)
  • 1 tojás tojás
  • 6 deka étkezési keményítő
  • 9 deka liszt
  • 1 deci hideg víz
  • 1 mokkáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Törd pépesre aprítógéppel a csirkemellet, keverd hozzá a sót, a borsot és a zellerport, majd formázd és tedd a fagyasztóba, amíg a panír elkészül. Ahhoz dolgozd el a vizet a liszttel, a keményítővel, és add hozzá a cukrot és egy kevés sót. Dolgozd el sűrű masszává, majd ebben megmártva süsd ki a csirkefalatokat bő, forró olajban, néhány perc alatt. 

Ezért pont olyan alakú a Mekis csirkefalatka, amilyen
Ezért pont olyan alakú a Mekis csirkefalatka, amilyen

Azt hitte, véletlenszerű? Dehogy! A nuggets alakja csak négyféle lehet. Milyen és miért? Most kiderült.

Tovább »

Még több recept

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

november21., 06:24

Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

november19., 06:24

A zeller és a szarvasgomba tökéletes ebben a karácsonyi levesben

Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.

november18., 06:04

Gluténmentes nuggets házilag: felejtsd el a drága boltit!

Gyakorlatilag rántott csirke, csak kisebb, esetleg formázott darabokra vágva, és gluténmentes hozzávalókkal készítjük el. Nem kerül sokkal több időbe, mint a boltit megvenni, viszont sokkal olcsóbb, és saját ízlésünk szerint fűszerezhetjük.

március2., 06:00

Vega karácsony: zöldségpite kéksajttal és magvakkal

A húsevők számára remek előétel vagy köret, a vegetáriánusoknak pedig klassz zöldséges fogás ez a pite. Nálunk kéksajt került bele, de ha kevésbé aromásan készítenéd, a mozzarella és a trappista lesz a számodra tökéletes választás.

november19., 06:24

Karfiol-gesztenye leves: tökéletes az ünnepi asztalon is

Ha még izgalmasabb végeredményre vágysz, néhány szem aszalt vörös áfonyával dobd fel ezt a különleges levest. Ha a karfiol helyett kevésbé aromás zöldséget választanál, burgonyával készítsd el.

november19., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.