Készíts otthon csirkenuggetset, így biztosan tudni fogod, mi került bele!

A csirkefalatkák nagyon finom, bár sokak szerint kissé misztikus alapanyag-elnyelők, mint mondjuk a virsli, a párizsi vagy a hortobágyi palacsinta. De nem ezek a házi változatok, amiket sokkal könnyebben összedobsz majd, mint gondolnád!

„A jól ismert nuggetsformák kialakításához a csirkemellett ledaráljuk. A ledarált húst sóval, borssal és zellerrel fűszerezzük, így még ízletesebb lesz minden falatka” – írja honlapján a népszerű gyorsétterem, amely fűszeres tempurában süti ki a négyféle alakúra formázott falatokat. 

 

Egy adag házi, fokhagymás majonézzel tálald.
Egy adag házi, fokhagymás majonézzel tálald.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkefelsőcomb-filé
  • 2 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál zellerpor (fokhagymával is helyettesítheted)
  • 1 tojás tojás
  • 6 deka étkezési keményítő
  • 9 deka liszt
  • 1 deci hideg víz
  • 1 mokkáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Törd pépesre aprítógéppel a csirkemellet, keverd hozzá a sót, a borsot és a zellerport, majd formázd és tedd a fagyasztóba, amíg a panír elkészül. Ahhoz dolgozd el a vizet a liszttel, a keményítővel, és add hozzá a cukrot és egy kevés sót. Dolgozd el sűrű masszává, majd ebben megmártva süsd ki a csirkefalatokat bő, forró olajban, néhány perc alatt. 

Ezért pont olyan alakú a Mekis csirkefalatka, amilyen
Ezért pont olyan alakú a Mekis csirkefalatka, amilyen

Azt hitte, véletlenszerű? Dehogy! A nuggets alakja csak négyféle lehet. Milyen és miért? Most kiderült.

Tovább »

Még több recept

Így készíthetsz egyszerűen egy jó kis retró lekváros buktát

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

április2., 06:00

Olasz lepénykenyér glutén- és tojásmentesen

Kenyér nélkül lehet élni, de ki akar? Speciális étrendet követőknek hoztuk most el az olasz konyha egyik gyöngyszemét, a piadinát glutén- és tojásmentesen.

március30., 06:00

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

április3., 06:04

A kakaós csigát mindenki szereti – ebben az egyszerű változatban még az is, aki elkészíti

A gyereknek az iskola talán nem hiányzik, de egy-egy darab jó kis puha kakaós csigára talán benevezne, ahogy mi is, bármikor. Ha te sem vagy különb nálunk, kapcsolj hedonista módba ezzel a klasszikussal, amit természetesen fahéjjal és citromos cukormázzal is készíthetsz. Ha sósan ennétek, cheddar sajtos-jalapenós töltelékkel tekerd fel.

április3., 06:04

Tejszelet gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen: mindenki álma

Ezzel a pofonegyszerű és zseniális recepttel most valóra válhat minden diétázó és egészségtudatos álma. Kakaós piskótás, tejízű krémes szelet gluténmentesen, cukormentesen, tejmentesen, sőt, nagyon alacsony szénhidráttartalommal.

március31., 06:00

Egy tartalmas leves után főételként is bevetheted az aranygaluskát

Az aranygaluskának nem kell cégér, egy jó kis sűrű, házi vaníliasodóval abbahagyhatatlan édesség lesz belőle. A sodót egy kevés húsvétra mentett tojáslikőrrel is feldobhatod, a tésztának pedig jól áll a darált mák, ha a hagyományos változatot esetleg megunjátok.

április2., 06:00

Mustra