Készíts otthon csirkenuggetset, így biztosan tudni fogod, mi került bele!

A csirkefalatkák nagyon finom, bár sokak szerint kissé misztikus alapanyag-elnyelők, mint mondjuk a virsli, a párizsi vagy a hortobágyi palacsinta. De nem ezek a házi változatok, amiket sokkal könnyebben összedobsz majd, mint gondolnád!

„A jól ismert nuggetsformák kialakításához a csirkemellett ledaráljuk. A ledarált húst sóval, borssal és zellerrel fűszerezzük, így még ízletesebb lesz minden falatka” – írja honlapján a népszerű gyorsétterem, amely fűszeres tempurában süti ki a négyféle alakúra formázott falatokat. 

 

Egy adag házi, fokhagymás majonézzel tálald.
Egy adag házi, fokhagymás majonézzel tálald.LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkefelsőcomb-filé
  • 2 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál zellerpor (fokhagymával is helyettesítheted)
  • 1 tojás tojás
  • 6 deka étkezési keményítő
  • 9 deka liszt
  • 1 deci hideg víz
  • 1 mokkáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Törd pépesre aprítógéppel a csirkemellet, keverd hozzá a sót, a borsot és a zellerport, majd formázd és tedd a fagyasztóba, amíg a panír elkészül. Ahhoz dolgozd el a vizet a liszttel, a keményítővel, és add hozzá a cukrot és egy kevés sót. Dolgozd el sűrű masszává, majd ebben megmártva süsd ki a csirkefalatokat bő, forró olajban, néhány perc alatt. 

kapcsolódó Ezért pont olyan alakú a Mekis csirkefalatka, amilyen
Ezért pont olyan alakú a Mekis csirkefalatka, amilyen

Azt hitte, véletlenszerű? Dehogy! A nuggets alakja csak négyféle lehet. Milyen és miért? Most kiderült.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Napi kedvencünk: őszi hangulatú hummusz sütőtökkel és fahéjjal

Ha épp egészséges reggelire vagy nassolnivalóra vágysz, csak fogd a tegnapi sült tök maradékát, majd készíts belőle egy egészséges hummuszt. Finom lesz grissinivel, pirított kenyéren, de akár zellerszárral és kaliforninai paprikával is.

október26., 09:24

A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

október23., 11:24

Mustra