Piña colada gyümölcssaláta mandulával – a kókusztól és a magvaktól lesz igazán tartalmas

Ezt a koktélt szinte mindenki imádja, de ezt szürcsölni a legtöbb munkahelyen azért erős lenne, ezért készítettünk belőle a kedvenc italunk ízéhez hasonló salátát, amit viszont már simán elvihetsz ebédre. A kókuszszeletektől ebből a fogásból is tartalmas reggeli vagy könnyű ebéd lehet, de akár egy-egy adag mozzarellával is gazdagíthatod.

A kókuszról úgy tartják: támogatja az immunrendszert, a gyümölcs húsa vírus- és baktériumölő hatású, és állítólag segít elpusztítani a parazitákat is. Húsa nemcsak finom, de nagyon tápláló is: bőven akad benne rost, kalcium, kálium és magnézium is, és még a csontritkulás kialakulásának esélyét is csökkenti rendszeres fogyasztása. 

Egy kis mozzarella is elfér benne.
Egy kis mozzarella is elfér benne.Fotó: IslandLeigh

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka sűrű kókusztejkonzerv
  • 2 evőkanál méz vagy agávészirup
  • 1 egész felkockázott ananász
  • 2 marék mandulaszelet
  • 0.5 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • 2 marék kókuszcsips/kókuszpehely vagy kókuszhús
  • 2 közepes darab megpucolt és felkockázott alma
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a kókusztejet a citrommal, agávéval és a sóval, majd ebben a forgasd meg az ananászt, almát, mandulát és a kókuszfalatokat. Klassz tartalmas saláta, ami után egy jó darabig nem leszel éhes. Ha sajtrajongó vagy, egy kevés friss mozzarellával dohatod fel.