Piña colada gyümölcssaláta mandulával – a kókusztól és a magvaktól lesz igazán tartalmas

Ezt a koktélt szinte mindenki imádja, de ezt szürcsölni a legtöbb munkahelyen azért erős lenne, ezért készítettünk belőle a kedvenc italunk ízéhez hasonló salátát, amit viszont már simán elvihetsz ebédre. A kókuszszeletektől ebből a fogásból is tartalmas reggeli vagy könnyű ebéd lehet, de akár egy-egy adag mozzarellával is gazdagíthatod.

A kókuszról úgy tartják: támogatja az immunrendszert, a gyümölcs húsa vírus- és baktériumölő hatású, és állítólag segít elpusztítani a parazitákat is. Húsa nemcsak finom, de nagyon tápláló is: bőven akad benne rost, kalcium, kálium és magnézium is, és még a csontritkulás kialakulásának esélyét is csökkenti rendszeres fogyasztása. 

Egy kis mozzarella is elfér benne.
Egy kis mozzarella is elfér benne.IslandLeigh

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka sűrű kókusztejkonzerv
  • 2 evőkanál méz vagy agávészirup
  • 1 egész felkockázott ananász
  • 2 marék mandulaszelet
  • 0.5 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • 2 marék kókuszcsips/kókuszpehely vagy kókuszhús
  • 2 közepes darab megpucolt és felkockázott alma
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a kókusztejet a citrommal, agávéval és a sóval, majd ebben a forgasd meg az ananászt, almát, mandulát és a kókuszfalatokat. Klassz tartalmas saláta, ami után egy jó darabig nem leszel éhes. Ha sajtrajongó vagy, egy kevés friss mozzarellával dohatod fel.

kapcsolódó Nyaralós hangulat télen: piña colada smoothie melegen
Nyaralós hangulat télen: piña colada smoothie melegen

Életművészkoktél azoknak, akik nem adják fel, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyár ízeit valamilyen meleg, téli édességben is szeretnék megérezni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Recept hétvégére: dobj össze egy gyors húslevest ázsiai aromákkal!

A hagyományos húsleves tökéletes vasárnapra, de abból már mindenkinek van egy jó receptje. Ha egy kis csavarral készítenéd ezt a finomságot, dobd össze ázsiai hangulatban, mert úgy is nagyon finom.

október24., 10:24

Csak dobd a serpenyőbe: sertésszűz magyarosan

Remek dolog a konyhában időt tölteni a különlegesebbnél különlegesebb fogásokkal, főleg akkor, ha bőven van belőle. Ha pedig nincs, csak dobd a serpenyőbe a remek alapanyagokat, majd egy kis kuszkusszal itasd fel a levét, így a hús mellett a köret is egyetlen tálban elkészül.

október27., 09:20

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

október23., 11:24

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

október27., 10:24

Mustra