Piña colada gyümölcssaláta mandulával – a kókusztól és a magvaktól lesz igazán tartalmas

Ezt a koktélt szinte mindenki imádja, de ezt szürcsölni a legtöbb munkahelyen azért erős lenne, ezért készítettünk belőle a kedvenc italunk ízéhez hasonló salátát, amit viszont már simán elvihetsz ebédre. A kókuszszeletektől ebből a fogásból is tartalmas reggeli vagy könnyű ebéd lehet, de akár egy-egy adag mozzarellával is gazdagíthatod.

A kókuszról úgy tartják: támogatja az immunrendszert, a gyümölcs húsa vírus- és baktériumölő hatású, és állítólag segít elpusztítani a parazitákat is. Húsa nemcsak finom, de nagyon tápláló is: bőven akad benne rost, kalcium, kálium és magnézium is, és még a csontritkulás kialakulásának esélyét is csökkenti rendszeres fogyasztása. 

Egy kis mozzarella is elfér benne.
Egy kis mozzarella is elfér benne.Fotó: IslandLeigh

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka sűrű kókusztejkonzerv
  • 2 evőkanál méz vagy agávészirup
  • 1 egész felkockázott ananász
  • 2 marék mandulaszelet
  • 0.5 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • 2 marék kókuszcsips/kókuszpehely vagy kókuszhús
  • 2 közepes darab megpucolt és felkockázott alma
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a kókusztejet a citrommal, agávéval és a sóval, majd ebben a forgasd meg az ananászt, almát, mandulát és a kókuszfalatokat. Klassz tartalmas saláta, ami után egy jó darabig nem leszel éhes. Ha sajtrajongó vagy, egy kevés friss mozzarellával dohatod fel.

Nyaralós hangulat télen: piña colada smoothie melegen
Nyaralós hangulat télen: piña colada smoothie melegen

Életművészkoktél azoknak, akik nem adják fel, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyár ízeit valamilyen meleg, téli édességben is szeretnék megérezni.

Tovább »

Még több recept

A székelykáposzta expressz változatát összedobni egyszerűbb, mint gondolnád

Ha betáraztál savanyú káposztából, és azzal erősítenéd immunrendszered, akár egy adag maradék pörkölttel is készíthetsz belőle klassz ebédet. Így nem lesz unalmas sem a ragu, ha épp egy nagyobb adagot főztél belőle.

április1., 06:04

Zabpehelylisztből is finom: paprikás palacsinta fokhagymás-zöldfűszeres ricottával töltve

Akár a lassan felszívódó zabpehelylisztből is elkészítheted ezt a sós palacsintát, ami a tetejére szórt füstölt paprikával lesz a legfinomabb. Ha szereted a csípőset és a mexikói hangulatot, a ricottához csilit, köményt és egy kevés kukoricát is adj!

március29., 06:00

Villámgyors és puha: kakaós csiga glutén-, tojás- és cukormentesen

Az elronthatatlan, omlós kakaós csiga receptje nem hiányozhat a gluténmentes, tojásmentes és cukormentes receptek közül.

március31., 06:00

Sült cukkinihasábok – gluténmentes, egészséges alternatíva

Ínycsiklandó megoldás sült krumpli helyett egészséges, gluténmentes főételnek, köretnek, snacknek.

március30., 06:00

Így lesz a maradék pörköltből gyors vacsora: mexikói húsos töltött burgonya sajttal

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

március28., 06:00

Korianderes, sütőben sült brokkoli

Ínycsiklandó fogás egyenesen a sütőből. Sült brokkoli glutén-, tej- és tojásmentesen.

március31., 06:00

Mustra