Ez a csokidarabos süti könnyű verzióban is a kedvenced lesz

A klasszikus chocholate chip cookie olyasmi, amiből el lehet nassolni egy vödörrel egy jó film vagy beszélgetés közben, és ha egy kis alma és valamilyen természetes édesítő is kerül a tésztájába, akkor már mindjárt nem olyan rossz érzésekkel pusztít el az ember belőle egyébként épp ugyanannyit, mint a hagyományosból.

Állítólag ezeknek a minisütiknek az elődei úgy születtek meg a tengerentúlon, hogy a holland telepesek a tésztából kis darabokat szaggattak, majd azokat tették a kemecébe sütés előtt a hőfok ellenőrzésére. Aztán persze jött egy ügyetlen cukrász, aki véletlenül csokipasztillákat ejtett a tésztába, a többi pedig már legenda. 

Fahéj is mehet bele.
Fahéj is mehet bele.UMeimages

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb darab lereszelt alma
  • 1 bögre zabpehelyliszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 bögre cukor, xilit vagy más édesítő
  • 1 marék csokoládépasztilla
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál kókuszolaj
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszolajat, majd szeleteld fel az almát, és a tojással püréstítsd egy aprítógépben. Dolgozd el a csokoládékon kívül az összes többi hozzávalóval, majd ha elkeveredett, a csokidarabokat is forgasd a keverékbe. Kis kupacokban halmozd sütőpapírra, és 25-30 perc alatt süsd készre a sütiket.

kapcsolódó Pénteki süti: zabpelyhes chocolate chip cookies
Pénteki süti: zabpelyhes chocolate chip cookies

A csokidarabos kekszek nem véletlenül hódították meg a világot, ez a változat egy kicsit egészségesebb, de ugyanolyan finom.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítettél már sütit édesburgonyából? Sűrű és sokáig puha lesz a titkos összetevőtől

Mi is imádjuk az édesburgonyát, és szeretjük minél több fogásba belecsempészni. Sütve, püré formájában és akár süteményekben is remek, bebizonyítjuk!

február7., 06:00

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

október27., 10:24

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

október22., 09:24

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Ezt az őszi zabkását a mézeskalács aromáival és kandírozott naranccsal dobtuk fel

Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.

október22., 12:52

Mustra