Állítólag ezeknek a minisütiknek az elődei úgy születtek meg a tengerentúlon, hogy a holland telepesek a tésztából kis darabokat szaggattak, majd azokat tették a kemecébe sütés előtt a hőfok ellenőrzésére. Aztán persze jött egy ügyetlen cukrász, aki véletlenül csokipasztillákat ejtett a tésztába, a többi pedig már legenda.
Fahéj is mehet bele.UMeimages
Hozzávalók
- 2 nagyobb darab lereszelt alma
- 1 bögre zabpehelyliszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 zacskó sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 bögre cukor, xilit vagy más édesítő
- 1 marék csokoládépasztilla
- 4 evőkanál búzaliszt
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
Olvaszd fel a kókuszolajat, majd szeleteld fel az almát, és a tojással püréstítsd egy aprítógépben. Dolgozd el a csokoládékon kívül az összes többi hozzávalóval, majd ha elkeveredett, a csokidarabokat is forgasd a keverékbe. Kis kupacokban halmozd sütőpapírra, és 25-30 perc alatt süsd készre a sütiket.