Ez a csokidarabos süti könnyű verzióban is a kedvenced lesz

A klasszikus chocholate chip cookie olyasmi, amiből el lehet nassolni egy vödörrel egy jó film vagy beszélgetés közben, és ha egy kis alma és valamilyen természetes édesítő is kerül a tésztájába, akkor már mindjárt nem olyan rossz érzésekkel pusztít el az ember belőle egyébként épp ugyanannyit, mint a hagyományosból.

Állítólag ezeknek a minisütiknek az elődei úgy születtek meg a tengerentúlon, hogy a holland telepesek a tésztából kis darabokat szaggattak, majd azokat tették a kemecébe sütés előtt a hőfok ellenőrzésére. Aztán persze jött egy ügyetlen cukrász, aki véletlenül csokipasztillákat ejtett a tésztába, a többi pedig már legenda. 

Fahéj is mehet bele.
Fahéj is mehet bele.UMeimages

Hozzávalók

  • 2 nagyobb darab lereszelt alma
  • 1 bögre zabpehelyliszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 bögre cukor, xilit vagy más édesítő
  • 1 marék csokoládépasztilla
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál kókuszolaj
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszolajat, majd szeleteld fel az almát, és a tojással püréstítsd egy aprítógépben. Dolgozd el a csokoládékon kívül az összes többi hozzávalóval, majd ha elkeveredett, a csokidarabokat is forgasd a keverékbe. Kis kupacokban halmozd sütőpapírra, és 25-30 perc alatt süsd készre a sütiket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek