Idézd meg a nyarat egy tányér grillezett csirkekebabbal!

Már csak egy adag friss petrezselyemmel és citrommal elkevert fűszeres kuszkusz kell ahhoz, hogy egy klassz, arab hangulatú, mégis nagyon könnyű fogást tálalj ebédre vagy vacsorára. E heti nyáridéző fogásunk egy percek alatt összedobható csirkekebab.

A nyársakra felhúzott húsfélék és zöldségek szinte minden ország konyhájában megtalálhatók. A kebab arab eredetű, jellegzetes balkáni, török húsétel, ami főleg darált birka- vagy bárányhúsból készül, és erősen fűszerezett. Jellemzően a török adana kebab nevű étel az, amit a világon kebab alatt értenek, ám mostanában az Iskender-kebab alapján készülő „döner kebab”-ot is ezen a néven emlegetjük, sőt, akár a krími tatár eredtű saslikot, vagy magyar testvérét, a rablóhúst is is hívhatánk kebabnak. Vagy a kebabot rablóhúsnak. 

Ennek egyik változata készült el most nálunk, ami egy klassz tavaszi napon a szabadban, borús téli estéken pedig egy egyszerű elektromos grillen, a konyhában is elkészülhet.

Akár ananásszal is színesítheted a nyársakat.
Akár ananásszal is színesítheted a nyársakat.Brian Macdonald

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkecombfilé
  • ízlés szerint gyömbér, kardamom, római kömény, só és bors
  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika
  • 2 darab lila hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb csésze szójaszósz
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 0.5 darab citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Aprítsd fel a zöldségeket és a húst, és szúrd fel nyársakra. A szójaszószt sűrítsd be egy serpenyőben úgy, hogy összefőzöd a cukorral, citrommal és a fűszerekkel. Néhány perc után adj hozzá 2 evőkanál olajat, és ezzel kend be a zöldséges nyársakat, majd néhány perc alatt kontaktrillben, a szabadban vagy egy kis olajon süsd készre a falatokat. Ananászos-sáfrányos barna rizzsel vagy friss zöldségekből készült salátával tálald!

A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk? A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk?

Miért baj ha foszfát kerül a gyroshúsba? Mennyi van benne? Kiderül-e az ízéből? Megkóstoltuk, laborban is bevizsgáltattuk a legnépszerűbb gyrosokat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek